Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:33 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul Tiberiu Petrovici, acuzat că l-a agresat pe avocatul Adrian Gheorghiţă. Începe judecata

ro

11 Mar, 2020 00:00 1780 Marime text

Tribunalul Constanţa a dispus începerea judecăţii în dosarul în care poliţistul constănţean Tiberiu Petrovici, lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei Staţiunii Mamaia, este acuzat că l-a agresat pe avocatul Adrian Gheorghiţă, din Baroul Constanţa. Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.


Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, potrivit cărora poliţistul Tiberiu Petrovici este acuzat că în data de 29 august 2019, fiind în exerciţiul atribuţiunilor de serviciu, l-a agresat pe avocatul Adrian Gheorghiţă, din Baroul Constanţa, acesta aflându-se la rândul său într-o cauză, în calitate de membru al Baroului.


Reamintim că, printr-un comunicat dat publicităţii pe data de 6 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa arăta că la vremea respectivă s-a luat faţă de poliţist măsura preventivă a controlului judiciar.


„S-a luat în calcul situaţia stării de fapt, antecedentele disciplinare ale poliţistului au demonstrat înclinaţia poliţistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanţa, în raportul de evidenţă psihologică din anul 2018. Pentru aspectele de natură extrapenală, a fost sesizat Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o fază procesuală care nu este aptă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, au mai informat oficialii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.


Pe data de 10 ianuarie, în faza camerei preliminare, prin decizia 57/2020, Mara Isabella Iacob, judecător al Secţiei penale din Judecătoria Constanţa, magistrat învestit cu soluţionarea cauzei, a respins ca neîntemeiată solicitarea inculpatului de restituire a cauzei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. În continuare, instanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 260/P/2019 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa privind pe inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj judiciar şi purtare abuzivă şi a dispus începerea judecăţii.


Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de poliţist la Tribunalul Constanţa. Recent, magistraţii din urmă au respins acţiunea poliţistului.


Citeşte şi

Un echipaj SMURD Constanţa, bătut și ameninţat în misiune. Ce au decis ieri judecătorii Curţii de Apel

Poliţist din IPJ Constanţa, lovit şi ameninţat. Un tânăr, condamnat
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii