Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:49 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motociclism viteză. Victorie la Adâncata pentru pilotul din Năvodari Cursă intensă! Adrian Petrovici continuă spectacolul pe circuit (galerie foto)

ro

24 Apr, 2019 00:00 3574 Marime text
Sezonul 2019 al Campionatului de motociclism viteză a debutat perfect pentru pilotul din Năvodari Adrian Petrovici, de la ACS Petrovici Racing Team. Pe circuitul de la Adâncata, tânărul sportiv a concurat la clasa Stock 600 şi, după o cursă intensă, a urcat pe primul loc.
 
Adrian Petrovici continuă să se afle în prim-planul întrecerilor de motociclism. După ce, în 2017, a cucerit titlul de vicecampion al României în Moto RC (Motorcycle Racing Championship), clasa S. 600, el a menţinut ridicată ştacheta performanţei şi în sezonul competiţional 2018. Astfel, în competiţiile interne, pilotul din Năvodari a devenit anul trecut vicecampion naţional la clasa Supersport, iar la Moto RC, clasa Stock 600, a cucerit medalia de aur. De asemenea, Adrian Liviu Petrovici s-a clasat pe locul cinci în Campionatul Balcanic BMU. Iar sezonul 2019 a început şi el promiţător, Adrian făcând spectacol în runda găzduită, pe parcursul a trei zile, de circuitul Motor Park Romania din localitatea Adâncata (judeţul Ialomiţa).
 

Soarele, întâi timid, apoi strălucitor

 
„Evenimentul a fost influenţat de capriciile condiţiilor meteo, ziua de vineri aducând o scuturare de nori şi îngrijorarea piloţilor în ceea ce priveşte desfăşurarea curselor următoare, însă, până la urmă, vremea a ţinut cu participanţii, dăruind un soare timid sâmbătă şi făcându-l strălucitor următoarea zi, ziua curselor oficiale“, menţionează organizatorii.
 

Două zile care pregătesc marea confruntare

 

„Acest sezon a început cu mari emoţii pe circuitul Motor Park Romania şi m-au încercat multe senzaţii pe parcursul a trei zile, luând parte la o premieră naţională, şi anume un campionat de Motociclism Viteză live pe televizor. Momentan, este televizată doar cursa de la Stock 1000, însă sperăm ca fenomenul să ia amploare, aşa cum ne aşteptăm cu toţii, urmând poate anul viitor să fie televizată şi cursa Stock 600. Vineri şi sâmbătă, au fost zilele dedicate antrenamentelor şi calificărilor. Sunt zilele în care trebuie să îţi dai seama cum depăşeşti dificultăţi ce ţin de mecanica motocicletei şi alte impedimente care îţi pot afecta stilul de pilotat în cursă. Sunt zilele în care trebuie să îţi dai seama cum o să dai tot ce ai mai bun în cursă, sperând în primul rând să o termini pe două roţi, şi apoi gândindu-te poate şi la un podium. Odată depăşite aceste impedimente, vine cursa“, arată Adrian Petrovici.
 

Profesor şi elev pe podium

 
La clasa Stock 600, bătălia pentru locul întâi s-a dat între Adrian Liviu Petrovici şi Florin Bîrlădeanu. „După o serie de depăşiri pe tot parcursul cursei, întrecerea s-a finalizat cu victoria celui dintâi şi cu Bîrlădeanu pe locul doi la mică distanţă, locul trei fiind ocupat de Adrian Negru“, au punctat organizatorii. Pilotul din Năvodari apreciază că a reuşit să facă o cursă frumoasă, intensă, un adevărat spectacol pe circuit. „M-am luptat toată cursa să ajung pe locul 1, deşi am luat startul de pe poziţia a doua. Cu mândrie o spun că cel care s-a bătut cu mine pentru locul 1 este un student de-al meu şi am o satisfacţie cu atât mai mare să îl văd pe podium alături de mine, decât faptul că am reuşit iarăşi să obţin locul 1. Într-un final, ce sens are să devii foarte bun într-un domeniu, dacă nu eşti dispus să transmiţi mai departe secretele circuitului, să ajuţi alţi piloţi să crească, pentru a putea creşte acest sport împreună? Aştept cu nerăbdare şi ziua, de ce nu, în care eu îl voi felicita pentru primul loc în cursă“, a punctat Adrian Petrovici.
 

„Sunt mândru să îmi reprezint judeţul“

 
Pilotul din Năvodari s-a declarat mulţumit de el şi de rezultatele din această rundă, remarcând şi numărul mare de spectatori care au asistat la întreceri. „Au fost un weekend intens şi o cursă frumoasă. Am fost plăcut surprins să văd şi un număr foarte mare de spectatori la circuit şi le mulţumesc pe această cale. Sunt mulţumit de mine şi de rezultatele din acest weekend, care nu ar fi fost posibile fără ajutorul tuturor celor care mă susţin de atâta timp şi o fac în continuare. Sunt mândru să îmi reprezint judeţul într-o competiţie naţională de asemenea anvergură. Aştept cu nerăbdare etapa a doua“, a mai spus pilotul. Runda secundă se va desfăşura în Grecia, la Serres, între 10 şi 12 mai a.c.
 
Citeşte şi:
 
ACS Petrovici Racing Team Constanţa a solicitat acordarea de personalitate juridică

As pe motocicletă. Pilotul campion din Năvodari Adrian Liviu Petrovici a urcat pe podium şi în sezonul 2018

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii