Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colecţionar de medalii Pilotul Adrian Liviu Petrovici a încheiat pe podium şi sezonul 2020 al Moto RC

ro

06 Jan, 2021 00:00 4995 Marime text
  • Stagiunea 2020 a campionatului Moto RC s-a desfăşurat în condiţii aparte, din pricina pandemiei de coronavirus.
  • De-a lungul întecerii, Adrian Liviu Petrovici a pilotat două motociclete: Yamaha R6 şi Kawasaki Ninja ZX6R.
  • În sezonul 2021, vor putea fi văzuţi pe grila de start noi membri ai ACS Petrovici Racing Team.
 
Multiplu medaliat în competiţiile de motociclism viteză, pilotul din Năvodari Adrian Liviu Petrovici, component al ACS Petrovici Racing Team, s-a numărat şi în stagiunea 2020 printre cei mai rapizi competitori din campionatul Moto RC, evoluţiile şi rezultatele sale fiind răsplătite cu medalia de bronz.
 
Ca peste tot în sport, 2020 a fost un sezon competiţional aparte, din pricina pandemiei de coronavirus. Stagiunea a început foarte târziu, iar toate cursele campionatului s-au desfăşurat în România, la circuitul Motorpark, în sens orar şi antiorar, nefiind posibilă deplasarea piloţilor în alte ţări. Primul antrenament oficial a avut loc pe 20 mai 2020. Începutul de sezon nu a fost foarte bun pentru Adrian Liviu Petrovici, pentru că, într-o singură zi, acesta a spart motorul / propulsorul motocicletei de concurs şi al motocicletei de rezervă, ambele fiind Yamaha R6.
 

Devansat în ultimul viraj

 
Însă, până la data de 12 iunie, sportivul de pe litoral a reuşit să repare una dintre motociclete, pentru a concura la prima rundă a campionatului. „Prima etapa a anului, 12-14 iunie, la clasa Stock600, a fost ca un antrenament, pentru că nu am fost pregătit nici din punct de vedere fizic, nici tehnic. Motocicleta nesituându-se la capacitatea ei maximă de performanţă, rezultatul cursei a fost unul modest. M-am situat pe locul trei pe tot parcursul cursei, pentru ca apoi, în ultimul viraj, al ultimului lap (al 14-lea), am fost devansat de pilotul italian Cristian Angeloni, încheind astfel cursa pe locul patru”, a declarat Adrian Liviu Petrovici.
 

La a doua sesiune de calificări, a început să plouă

 
A doua etapă s-a derulat în intervalul 3 - 5 iulie. La antrenamentul de vineri şi la prima sesiune de calificări de sâmbătă, vremea a fost favorabilă, iar Adrian Liviu s-a bucurat de asfalt uscat şi de un loc patru în calificări. La a doua sesiune de calificări, a început să plouă, iar pilotul constănţean a decis că nu are rost să intre pe circuit, în condiţiile în care avea o poziţie bună de calificare, iar a doua zi se anunţa vreme favorabilă, cu asfalt uscat. Duminică, ziua cursei. Adrian Liviu Petrovici a luat startul din poziţia a patra a grilei, iar, pe parcurs, a reuşit să-l devanseze pe sibianul Adrian Negru, terminând astfel cursa pe locul trei. Prima poziţie i-a revenit campionului României, Ionel Pascotă, iar pe locul secund s-a situat elevul lui Adrian, Florin Bârlădeanu.
 

Noua motocicletă Kawasaki Ninja ZX6R

 
La etapa a treia (31 iulie - 2 august), Adrian a ajuns la circuit încă de vineri, abia aşteptând să probeze noua motocicletă Kawasaki Ninja ZX6R, una foarte bine pregătită. Pilotul din Năvodari era foarte entuziasmat. Încă de la primele antrenamente, s-a acomodat cu motocicleta, a setat-o pe stilul său de pilotaj şi pentru greutatea lui. Rezultatul calificărilor de sâmbătă a fost unul satisfăcător, astfel că Adrian a pornit în cursă din poziţia a patra a grilei, fiind devansat de: locul 1 - Milen Georgiev (campion est-european şi al Bulgariei), locul 2 - Petrov Plamen (vicecampion est-european şi al Bulgariei), locul 3 - Florin Bîrlădeanu. „La cursa de duminică, după primele cinci lap-uri, fiind situat pe locul patru, motocicleta s-a supraîncălzit, lichidul de răcire din motor a fiert şi am fost nevoit să abandonez cursa“, povesteşte Adrian.
 

Prima victorie

 
S-a ajuns şi la etapa a patra (4 - 6 septembrie, sens antiorar). Adrian Liviu era motivat să revină în fruntea clasamanentului, deoarece, cu punctele strânse în primele trei etape, se situa pe locul şase în clasamanentul general. Năvodăreanul a revenit la vechea motocicletă Yamaha R6 şi, în urma calificărilor de sâmbătă, a luat startul în cursa de duminică din poziţia secundă. A început cursa. În primele cinci tururi de circuit, Adrian a fost în frunte, după care a fost depăşit de Robertino Dumitru şi de Florin Bîrlădeanu. În al şaptelea lap, Robertino Dumitru a forţat un viraj şi a căzut. În urmatoarele tururi, Ionel Pascotă i-a depăşit, conducând cursa până în turul 12. În ultimele două lap-uri însă, Adrian a revenit la conducere, terminând apoi cursa pe locul întâi, cu cel mai bun timp pe un tur de 1:44.29. Pilotul de pe litoral a fost urmat pe podium de Florin Bîrlădeanu - locul doi (timp pe un tur - 1:44.11) şi de Ionel Pascotă - locul trei (timp - 1:44.75).
 

Şi-a păstrat poziţia a treia din calificări

 
Etapa a cincea s-a derulat între 2 şi 4 octombrie. În calificările de sâmbătă, Adrian s-a clasat pe locul trei, ocupând apoi aceeaşi poziţie şi în cursa de a doua zi, cu Florin Bîrlădeanu al doilea şi Ionel Pascotă primul. Graţie punctelor obţinute în urma celor cinci etape, Adrian Liviu Petrovici s-a clasat la sfârşitul sezonului 2020 pe poziţia a 3-a în clasamentul general.
 

Palmares bogat

 
O clasare valoroasă, şi prin prisma situaţiei generale în care s-a desfăşurat campionatul, şi care se adaugă în palmaresul lui Adrian realizărilor din anii trecuţi: 2019 - locul doi în clasamentul general la Moto RC, la clasa Stock600; 2018 - vicecampion naţional la clasa Supersport; medalie de aur în Campionatul Moto RC, clasa Stock 600; locul cinci în Campionatul Balcanic BMU; 2017 - vicecampion al României în campionatul Moto RC, clasa S. 600.
 

A patra ediţie „Girls on Track”  

 
ACS Petrovici Racing Team a organizat şi în 2020, pe 22 august, o ediţie (a patra) a evenimentului „Girls on Track”, destinată doamnelor / domnişoarelor motocicliste. „Am avut plăcerea să cunoaştem şi motocicliste din afara ţării, precum Bulgaria. Le mulţumim pe această cale tuturor fetelor participante şi le aşteptăm la un nou eveniment «Girls on Track», marca ACS Petrovici Racing Team“, a punctat Adrian Liviu Petrovici.
 

Noi membri în ACS Petrovici Racing Team

 
Numărul membrilor ACS Petrovici Racing Team a crescut, iar în sezonul 2021 vor putea fi văzuţi pe grila de start, în Campionatul Moto RC, clasa Rookies 600, Cosmin Corcodel, Dragoş Beşe şi Alexandru Badea. „Alături de noi, îi avem pe Tibi Savu şi Ana Savu, aceasta din urmă fiind un pilot foarte rapid şi vom avea plăcerea să o urmărim la cel puţin o cursă în sezon. Obiectivul nostru pentru acest an este de a participa la cât mai multe competiţii: Campionatul Moto RC, Campionatul Naţional al Romaniei, Campionatul Est-European şi ne dorim o clasare cât mai înaltă pe podium. De asemenea, vom continua cursurile / şcoala de pilotaj şi vom structura fiecare modul, pentru a fi accesibil şi util, atât pentru începători, cât şi pentru piloţii experimentaţi“, a spus Adrian Liviu Petrovici.
 
În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini cu pilotul Adrian Liviu Petrovici.
 
Sursa foto: Cristian Petrache şi colecţie personală Adrian Liviu Petrovici.
 
Citeşte şi:
 
Adrian Liviu Petrovici, vicecampion MotoRC 2019
Din nou pe podium la motociclism viteză. Ultima cursă a fost cea mai grea! (galerie foto)


Interviu online cu Adrian Liviu Petrovici, vicecampion al României în campionatul Moto RC
„Orice cursă terminată pe motocicletă este una câştigată


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii