Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:59 02 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Adrian Gheorghiţă, agresat de un polițist în sediul Poliţiei Mamaia. Când începe procesul

ro

10 Jun, 2020 00:00 1861 Marime text
  • Incidentul a avut loc în sediul Poliţiei Staţiunii Mamaia.
  • Dosarul se află acum la Judecătoria Constanța.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au stabilit primul termen în dosarul în care poliţistul constănţean Tiberiu Petrovici, lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei Staţiunii Mamaia, este acuzat că l-a agresat pe avocatul Adrian Gheorghiţă, din Baroul Constanţa.
 
Cauza se va afla în atenția magistraților pe data de 25 iunie. Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Poliţistul Tiberiu Petrovici a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, potrivit cărora, în data de 29 august 2019, fiind în exerciţiul atribuţiunilor de serviciu, omul legii l-a agresat pe avocatul Adrian Gheorghiţă, din Baroul Constanţa, acesta aflându-se la rândul său într-o cauză, în calitate de membru al Baroului.
 
Reamintim că, printr-un comunicat dat publicităţii pe data de 6 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa arăta că la vremea respectivă s-a luat faţă de poliţist măsura preventivă a controlului judiciar.
 
„S-a luat în calcul situaţia stării de fapt, antecedentele disciplinare ale poliţistului au demonstrat înclinaţia poliţistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanţa, în raportul de evidenţă psihologică din anul 2018. Pentru aspectele de natură extrapenală, a fost sesizat Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o fază procesuală care nu este aptă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, au mai informat oficialii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.
 
Citește și: 
 
Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanța, condamnat definitiv

Avocatul Tiberiu Bogdan Ionescu, din Baroul Constanţa, condamnat (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii