Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, un nou meci tare în campionat, cu Minaur Baia Mare

ro

29 Sep, 2023 13:27 1027 Marime text

Echipele și sportivii CSM Constanța continuă evoluțiile în competițiile oficiale, dar susțin și partide de verificare.

Săptămână plină, cum altfel? Sportivii CSM Constanța continuă lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale, în timp ce echipele de primă ligă se împart între meciuri amicale și derby-uri de tradiție, iar juniorii și cadeții intră în febra campionatelor juvenile. Avem două jucătoare în Top 10 European la tenis de masă, un pugilist la Campionatele Balcanice și două fete debutante la Campionatul Mondial de Gimnastică! Le ținem pumnii tuturor! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.


Șah

Șahiștii CSM Constanța continuă meciurile din Divizia B. După victoria din prima etapă, 4-0 cu ACS Fianchetto Constanța, tinerii noștri sportivi vor evolua contra celor de la CS Medgidia. Duminică, 1 Octombrie, de la ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Volei senioare

Voleibalistele CSM Constanța continuă seria meciurilor de pregătire pentru apropiatul debut în Divizia A1, programat pe 7 Octombrie, la Târgu Mureș. După un test în cinci seturi, cu CSO Voluntari, scor 1-4, fetele antrenate de Florin Voinea și Radu Began joacă un nou amical, în capitală, contra unei alte echipe care a jucat în play-off-ul Diviziei A1 în sezonul trecut, CSM București. Sâmbătă, 30 Septembrie, de la ora 13.00.

Volei seniori

Voleibaliștii participă la turneul amical Cupa Corona Brașov, în perioada 28-30 Septembrie. Un nou prilej pentru antrenorii Christian Imhoff și Răzvan Parpală de a pregăti echipa în vederea noului sezon competițional al Diviziei A1, care începe pe 14 Octombrie. CSM Constanța are în program trei meciuri. Primul a fost contra CSM Corona Brașov, iar în continuare va mai evolua Vineri, 29 Septembrie, de la 13.30, cu Athlos Orestiada, din Grecia, și Sâmbătă, 30 Septembrie, de la ora 11.00, cu SCM Zalău.

Volei cadete

Echipa de cadete debutează în noul sezon al Campionatului Național U17, la sfârșitul acestei săptămâni. Fetele antrenate de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu joacă în deplasare, cu CSM Ploiești, Sâmbătă, 30 Septembrie, de la ora 11.30. CSM Constanța face parte din Seria D, alături de CSM Ploiești, CS Medgidia, CS Dacia Mioveni și CSȘ1 Top Volei 05 Constanța.

Volei cadeți

O nouă echipă de volei a clubului nostru intră în scenă. Cadeții CSM Constanța, antrenați de Viorel Prejbeanu, Răzvan Parpală și Paul Cămui, debutează în Campionatul Național U17, în deplasare, cu CNNT Craiova. Sâmbătă, 30 Septembrie, de la ora 11.00. Cele două echipe fac parte din Seria B, alături de alte 6 reprezentante ale Capitalei: ACS Ex-4 Volei București, CTF Mihai I București, Rapid, CSM București A, CSM București B și ACS Lumina Wolves București!

Handbal seniori

Handbaliștii CSM Constanța continuă meciurile tari în Liga Zimbrilor. După victoria de acasă cu CSM București, echipa antrenată de George Buricea joacă într-un nou derby de etapă, la Baia Mare, cu Minaur. Învingători în ultimele două confruntări cu maramureșenii, în finala Cupei României, chiar la Baia Mare, și în semifinalele Supercupei României, băieții noștri merg încrezători pe terenul rivalilor. Cel mai tare duel al etapei a 6-a, netelevizat!, va avea loc în Sala Lascăr Pană din Baia Mare. Sâmbătă, 30 Septembrie, de la ora 18.00!

Handbal juniori

Juniorii I CSM Constanța joacă primul meci la Sala Sporturilor în noul sezon al Campionatului Național J1. Băieții antrenați de Enis Murtaza primesc vizita celor de la CSȘ Galați, în etapa a 2-a din Seria B. Vineri, 29 Septembrie, de la ora 13.30.

Paralimpic

Luminița Smău și Erchin Ali reprezintă CSM Constanța la Cupa Ana Lugojana, competiție paralimpică de atletism, tenis de masă și șah, programată săptămâna aceasta la Lugoj. Cei doi sportivi au câștigat pentru CSM Constanța, în 2022 și 2023, primele medalii la Campionatele Naționale rezervate atleților cu nevoi speciale.

Baschet seniori

Baschetbaliștii CSM Constanța joacă primul lor meci în deplasare din noul sezon competițional. Învingători în etapa de debut a Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica ’95, pe teren propriu, cu CSM Târgu Mureș, băieții antrenați de Dan Fleșeriu merg cu un moral excelent la Ploiești. Prahovenii au pierdut greu în prima etapă, la Pitești, și se anunță o nucă greu de spart pe teren propriu. Meciul CSM Baschet Petrolul - CSM Constanța se joacă în Sala Olimpia din Ploiești, Sâmbătă, 30 Septembrie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV!

Baschet senioare

Învingătoare la Arad, în prima manșă din optimele de finală ale Cupei României, baschetbalistele CSM Constanța susțin un amical până la manșa secundă cu FC Baschet UAV. Fetele antrenate de Alexandru Olteanu se vor testa în compania celor de la Rapid București, după ce startul Ligii Naționale a fost amânat. Partida din Giulești are loc Sâmbătă, 30 Septembrie, de la ora 13.30.

Tenis de masă

Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu concurează la Top 10 Europa, în Sala Polivalentă din București. Competiția, organizată de Federația Română de Tenis de Masă, în colaborare cu European Table Tennis Union (ETTU) și 2023 Heidelberg Materials, reunește cei mai buni 10 sportivi U19 și U15 din Europa, băieți și fete, între 29 Septembrie și 1 Octombrie. Medaliată cu aur, argint și bronz la edițiile precedente, Elena Zaharia este principala favorită în acest an la câștigarea trofeului U19. O contracandidată serioasă este câștigătoarea de anul trecut a trofeului la U15, coechipiera sa Bianca Mei-Roșu! Alături de sportivele care reprezintă România la acest concurs sunt antrenorii de la CSM Constanța Viorel Filimon și Anamaria Sebe, precum și psihologul Mioara Șincan.

Ciclism

Sportivii CSM Constanța concurează la Campionatele Naționale de Pistă, organizate de Federația Română de Ciclism în perioada 27-29 Septembrie, pe velodromul de la Plovdiv. Matei Paris și Alexandru Ulier iau startul în probele de viteză, urmărire, contratimp și omnium. Competiție se desfășoară sub regulamentul Uniunii Cicliste Internaționale și este deschisă tuturor sportivilor de cetățenie română cu licență validă.

Judo

Șase judoka CSM Constanța participă la Memorialul „Aurel Cîmpeanu“, turneu internațional ce se desfășoară la Focșani, între 29 Septembrie și 1 Octombrie. Competiția este rezervată juniorilor. Clubul de pe litoral va fi reprezentat de Victor Sandu, la categoria 81 kg, Daria Kraus, la 57kg (U18), Alin Preda, la 66kg, Ema Cerchia, la 52kg, Ana Carla Gliga, la 57kg, și Raluca Andres, la 63kg (U16). Sportivii sunt însoțiți de antrenorul Radu Florin Luca.

Gimnastică

Sabrina Voinea Maneca și Andreea Preda fac parte din echipa României la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică de la Anvers! Sportivele vor concura, alături de celelalte gimnaste din lotul tricolor, pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Sabrina, însoțită de antrenoarea și mama sa, Camelia Voinea, este nominalizată de CIO printre debutantele care merită urmărite la acest Campionat Mondial. Competiția din Belgia se desfășoară între 30 Septembrie și 8 Octombrie. 

Box

Pugilistul Alexandru Buleu a participat în această săptămână la Campionatul Balcanic de Box pentru seniori, de la Albena. Sportivul CSM Constanța, antrenat de Mihai Constantin, a obținut bronzul, continuând seria evoluțiilor foarte bune, după medalia de argint obținută la turneul internațional din Spania, de săptămâna trecută.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)

Citește și:


Lupte
Șapte medalii pentru CSM Constanța la Campionatul Național (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii