Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atletism Robert Bîrsă, Cristian Radu și ștafetele CS Farul Constanța, pe locul întâi la Cupa României (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

ro

26 Jul, 2022 00:00 1942 Marime text

 

 
  • În proba de triplusalt a Cupei României, podiumul a fost exclusiv constănțean.
  • La Cupa României s-au mai clasat pe podium David Ciolpan, Ionuț Vasile, Dragoș Silvestru, Ioana Manoliu și Marius Bîra.
  • În Campionatul Național Școlar, Leonard Durău a cucerit două medalii de argint. 
 
Complexul Sportiv „Iolanda Balaș Soter“ din București a găzduit întrecerile Campionatului Național Școlar și ale Cupei României la seniori, întreceri de atletism la care sportivii de pe litoral au făcut o figură frumoasă.
 
În patru probe ale Cupei României, Constanța a urcat pe locul întâi, la 100 m masculin, la triplusalt masculin și la ștafetele de băieți 4X100 m și 4X400 m ale CS Farul Constanța. Câștigătorul de la 100 m a fost Robert Bîrsă (CS Farul - CS Dinamo București; antrenoare, Carmen Botea), cu 10,58 s, în timp ce medaliatul cu aur de la triplusalt a fost Cristian Radu (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța - CS Farul; antrenor, Alin Larion), sportiv care a înregistrat timpul de 14,50 s. La această probă, podiumul a fost exclusiv constănțean, Cristian Radu fiind urmat de doi sportivi de la CS Farul - CS Rapid București, antrenați de Alin Larion, Marian Petre (cu 14,17 m) și Dragoș Silvestru (cu 14,02 m).   
 
Din ștafeta de 4X100 m, care s-a impus cu 41,95 s, au făcut parte David Ciolpan, Marian Petre, Dragoș Silvestru și Robert Bîrsă. Ștafeta câștigătoare de la 4X400 m a fost compusă din Ionuț Vasile, Andrei Sterea, Cristian Radu și Alexandru Toader, care au încheiat cursa în 3:23.27. Ștafeta B a CS Farul (Dragoș Silvestru, David Ciolpan, Marian Petre, Robert Bîrsă) s-a clasat pe locul trei, cu 3:46.93.
 
La Cupa României s-au mai clasat pe podium David Ciolpan (CS Farul - CSU Simona Halep Constanța; antrenor, Alin Larion) - argint la lungime (7,55 m), Ionuț Vasile (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion) - bronz la 400 m (47,90 s), Dragoș Silvestru - bronz la 110 m garduri (14,78 s), Ioana Manoliu (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) - bronz la triplusalt (12,42 m) și Marius Bîra  (CSU Simona Halep - CSM Buzău; antrenor, Costel Grasu) - bronz la aruncarea greutăţii (15,37 m).    
 
„Sportivi sârguincioși și cu dorință de afirmare, perspective pentru un viitor plin de realizări! Cu siguranță că, dacă activitatea sportivă va funcționa la parametri optimi… «responsabili» vor fi profesorii, părinții, dar și cu ce vine fiecare (dorințe, scopuri, năzuințe, idealuri), iar în acest fel se va realiza un portofoliu cu variate caracteristici bune pentru cei ce doresc să fie performanți! Felicitări și spor în viitor!“, a fost mesajul lui Alin Larion.
 
Eduard David (CSS1 Constanța - CS Farul; antrenori, Coculeana și Ioan Oltean) s-a situat imediat sub podium, pe locul 4, în proba de 400 m garduri a Cupei României, cu 57,79 s, Ioana Manoliu a fost a cincea la lungime (5,64 m), iar Alexandru Toader (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion) și Cristian Radu au obținut locul șase, la 100 m garduri (15,59 s), respectiv la lungime (6,17 m).
 
Soții Oltean l-au avut în concurs în capitală și pe Leonard Durău (CSS1 Constanța), la Naționalele școlare, tânărul atlet cucerind două medalii de argint, la lungime (cu 6,61 m - record personal, performanță egală cu a sportivului de pe locul întâi) și la triplusalt (cu 13,95 m).    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Alin Larion, Coculeana Oltean)
 
Citește și:
 
LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța
Atletul Radu Mușat, prima medalie națională, cu record personal și acuratețe în execuții (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

 
Ioana Colibășanu, primul titlu de campioană sub pregătirea Elenei Colibășanu
„Sunt cea mai mândră antrenoare - mămică!“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii