Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:32 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Surpriză ”de proporții” pentru antrenorul Alin Larion, cu ocazia zilei sale de naștere

ro

07 Oct, 2020 00:00 1813 Marime text
 
⦁ Alin Larion, sărbătorit de sportivii săi la stadionul ”Gheorghe Hagi”.
⦁ Alin a făcut atletism de performanţă între 1990 şi 2003, fiind multiplu campion naţional.
⦁ Antrenorul a devenit și membru în Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.  
 
Alin Larion, antrenor de atletism la CS Farul Constanța, cadru universitar la ”Ovidius”, la Facultatea de Educație Fizică și Sport, dar și membru în Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a avut parte de o surpriză cu ocazia zilei sale de naștere.
Câțiva dintre sportivii pe care-i pregătește au pus la cale un ”scenariu” la stadionul ”Gheorghe Hagi”, acolo unde se pregătesc. L-au așteptat pe antrenor să intre în arenă, moment în care l-au luat prin surprindere, coborând din tribună cu tortul și cântându-i ”La Mulți Ani!”. ”Aniversare în avans cu o surpriză de proporții. Bine că sunt tânăr și nu m-am speriat. Senzația a fost maximă, mulțumesc pentru ce ați pus la cale”, a postat Alin Larion pe Facebook. 

Cadou și din partea ștafetei de 4X100 m a Farului  

De asemenea, antrenorul de atletism a primit un cadou frumos și din partea ștafetei de 4X100 m a CS Farul Constanța, care, în componența Robert Bîrsă (antrenoare, Carmen Botea), Dragoș Silvestru (antrenor, Alin Larion), Eduard Petre (antrenor, Daniel Cojocaru) și Ionuț Vasile (antrenor, Alin Larion), a cucerit două medalii, aur la tineret și bronz la seniori, la Campionatul Național de ștafete, care s-a disputat la București.  

Medaliat și la Cupa Europei, și la Jocurile Balcanice

În Comitetul Executiv al COSR, Alin Larion este reprezentant al Federaţiei Sportul pentru Toţi (pe care o conduce, ca președinte) şi al Comitetului Naţional Paralimpic. Alin Larion a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Sportul pentru Toţi, pentru un mandat pe patru ani, în 2017, după ce, până atunci, timp de opt ani, activase ca vicepreşedinte al FRST. Antrenor cu elevi medaliați atât intern, cât și internațional, Alin a făcut atletism de performanţă între 1990 şi 2003, fiind multiplu campion naţional (la toate categoriile de vârstă) şi cucerind peste 90 de medalii la aceste întreceri. Are 17 selecţii în lotul naţional al României, dintre care nouă la Jocurile Balcanice (unde a cucerit zece medalii), şapte la Cupa Europei (două medalii) şi una la un meci interţări. 
Maestru al sportului
Pe 10 decembrie 2004, a fost distins cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a II-a de către Preşedinţia României. De asemenea, în 2018, cu ocazia etapei finale a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru seniori, tineret şi juniori 1, de la Bucureşti, a primit carnetul de maestru al sportului, alături de o altă reprezentantă a Constanței, sportiva Cristina Bujin. Cei doi au primit atunci recunoaşterea performanţelor obţinute în carieră. Ei au realizat cu ani în urmă rezultatele de maestru al sportului, dar atunci, în urmă cu doi ani, au primit carnetele.
În categoria Galerie foto a acestui articol, găsiți mai multe imagini de la surpriza pe care a avut-o Alin Larion la stadion. 

Sursa foto: Facebook (Alin Larion)
 
 
Citește și:
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii