Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Radu și Robert Bîrsă, primele titluri de campioni naționali din carieră! Ioana Colibășanu continuă să adune aur (galerie foto)

ro

01 Sep, 2020 00:00 4808 Marime text
  • Cristian Radu este legitimat la CS Farul Constanța, avându-l ca antrenor pe Alin Larion.
  • Ioana - Emilia Colibășanu a adăugat încă o medalie de aur în deja bogatu-i palmares.
  • Robert Bîrsă a obținut două medalii la această ediție a Naționalelor de juniori 1.


Campionatului Național de atletism în aer liber pentru juniori 1 (Under-20), întrecere desfășurată, timp de două zile, la București, pe stadionul „Iolanda Balas Soter“, le-a adus sportivilor constănțeni Cristian Radu și Robert Bîrsă primul titlu de campion al României din carieră!

Legitimat la CS Farul și pregătit de Alin Larion, Cristian s-a impus la triplusalt, cu 14,13 m, iar realizarea sa este cu atât mai importantă cu cât sportivul este junior 2, deci a ieșit campion la categoria de vârstă superioară. Performanța tânărului atlet a fost reliefată și de antrenorul său. „Este atât de bine să fii în pielea antrenorului care se bucură atunci când sportivul lui este pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere! Îți trec prin minte toate orele de muncă și tot ceea ce înseamnă pasiune și tenacitate, renunțare și întâmplare! Cristi azi este un sportiv care va avea un cuvânt important de spus în atletismul românesc, un junior 2 care câștigă categoria superioară a juniorilor mari! Mă bucur alături de cei care i-au fost alături, de cea care a trudit alături de noi, Prof. Cecilia Gevat, de părinți, de familie, de colegii care i-au fost prieteni de când era mic și de la care a învățat cum să iubești acest sport al sporturilor, atletismul! Mergem înainte!“, a fost mesajul lui Alin Larion.
 

Prima medalie, urmată de primul titlu

Cristian Radu este într-un progres constant, iar, după prima medalie din atletism, obținută la etapa finală a Campionatului Național rezervat juniorilor 2 (Under-18), argint la triplusalt (cu 14,06 m), a venit acum și primul titlu de campion, la distanță mică de prima întrecere, la categoria de vârstă superioară și cu o performanță mai bună cu șapte centimetri! La Naționalele de juniori 1, Cristian a fost aproape și de o a doua medalie, clasându-se pe primul loc în afara podiumului, patru, la săritura în lungime, cu 6,54 m.
 

„Dublă bucurie pentru mine!“

Medaliile de aur a lui Cristian Radu și Robert Bîrsă nu au fost singurele obținute de Constanța la Campionatul Național de juniori 1, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și Ioana Emilia Colibășanu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul), care își continuă cursa impresionantă și a mai adăugat astfel un titlu de campioană în deja bogatu-i palmares. Atât Ioana - Emilia Colibășanu, cât și Robert Bîrsă (LPS – CS Farul) sunt pregătiți de Carmen Botea, Ioana - Emilia cucerind acum aurul la triplusalt (12,37 m), iar Robert la 100 m (10,85 s). „Doi atleți de aur! Două titluri de campioni! Dublă bucurie pentru mine!“, a punctat Carmen Botea. Timpul cu care Robert Bîrsă a ieșit campion al României este cel mai bun înregistrat de el până acum la 100 m! Tânărul a luat medalie la juniori 1 și în proba de 200 m, la care a devenit vicecampion național, cu 22,26 s. Ioana - Emilia Colibășanu și Robert Bîrsă vor participa și la Campionatul Balcanic de juniori 1, de la Istanbul (12-13 septembrie). Ioana va concura la triplusalt, iar Robert cel puțin la 100 m.
 

De încă două ori pe podium

Pe podium la CN de juniori 1 au urcat și Tanis Borisov (LPS - CS Farul; antrenor, Gabriel Zaharia), argint la 400 m garduri (65,14 s), și Mădălina Manole (CSS Tulcea - CS Farul), aceeași medalie la aruncarea greutății (12,05 m). Alte rezultate ale Constanței: Cristina Stancu (CSS1 - CS Farul; antrenori, Coculeana și Ioan Oltean) - locul 4 la triplusalt (11,75 m); Andreea Neagu (LPS; antrenor, Gabriel Zaharia) - locul 5 la 400 m garduri (74,67 s); Roxana Constantin (CSS1 - CS Farul; antrenori, Coculeana și Ioan Oltean) - locul 6 la 100 m (12,79 s) și 10 la 200 m (26,58 s).

Sursa foto: Facebook (Alin Larion, Carmen Botea)


Citește și:

„Fericirea are chipul tău!“ Ioana Emilia Colibășanu, din nou campioană națională. Cristian Radu, prima medalie din cariera de atlet (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii