Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atleta Ioana Manoliu, barem îndeplinit pentru Campionatul European. Constanţa, pe podium, cu multe recorduri personale

ro

26 Jan, 2021 00:00 3933 Marime text
  • La Bucureşti s-a disputat runda secundă a Campionatului Naţional, dar şi Cupa RMA.
  • Au concurat sportivi şi sportive de la Under-16 până la categoria masters.
  • Reprezentanţii litoralului au lăsat o impresie bună.


Etapa a doua a Campionatului Naţional de seniori, tineret (U-23) şi juniori (U-20) la atletism indoor, care s-a desfăşurat la Bucureşti, i-a adus constănţencei Ioana Manoliu un rezultat foarte bun în proba de triplusalt, 13,16 m. La fel de bine a evoluat şi Robert Bîrsă, la 60 m, atât el, cât şi Ioana realizând cu această ocazie recorduri personale de remarcat. Pe lângă ei, şi-au doborât recordurile şi alţi reprezentanţi ai Constanţei.

Cu acest 13,16 m, Ioana Manoliu a fost a treia la senioare şi a doua la tineret la triplusalt, sportiva de la CS Farul, pregătită de Carmen Botea, având un progres deosebit, recordul ei personal anterior de la această probă fiind de 12,88 m! Totodată, cu 13,16 m, Ioana şi-a îndeplinit baremul de participare la Campionatul European de tineret. „E un progres foarte bun. Ioana e în ultimul an la categoria de vârstă tineret şi, cu aceeaşi ambiţie care o carecterizează de mică, demonstrează că se poate, în condiţiile în care ea e şi studentă la Medicină (un domeniu complex) şi venim după un an pandemic, care a afectat substanţial şi sportul. Rezultatele Ioanei o propulsează spre lotul olimpic al României, un deziderat pe care ne dorim să-l atingă şi Robert Bîrsă. Pandemia şi greutăţile pe care le-a adus în pregătire nu i-a împiedicat (nici pe ei, nici pe alţii) să se antreneze şi să obţină în continuare rezultate“, a declarat Carmen Botea, care e şi antrenoarea lui Robert Bîrsă.
 

„Rezultatele muncii şi pasiunea îşi spun valoarea“

Ioan Manoliu a urcat pe podium în capitală şi în proba de lungime, cu 5,82 m (locul trei la seniori şi doi la tineret). În ce-l priveşte pe Robert Bârsă, acesta a fost al treilea la seniori şi primul la tineret la 60 m, cu 6,85 s, performanţă cu care şi-a doborât vechiul record personal, 7,00 s. „Şi la Robert vorbim de un progres foarte bun. La această probă, un timp cu 15 sutimi de secundă mai bun e de subliniat. A concurat frumos, şi tehnic, şi tactic. Robert e în primul an de tineret şi avem planuri mari şi în continuare“, a mai spus Carmen Botea, care a postat un mesaj pe Facebook vizavi de performanţele celor doi: „Rezultatele muncii şi pasiunea îşi spun valoarea. Astept rezultate asemenea, tot sezonul, de la toți sportivii mei!“.
 

De la Under-16 la masters

La reuniunea atletică din Bucureşti au obţinut rezultate deosebite şi alţi reprezentanţi ai litoralului, de la CS Farul Constanţa, LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, CSU Simona Halep Constanţa, dar şi (la veterani) Axiopolis Cernavodă. În capitală s-a disputat şi Cupa RMA, concurând şi sportivi de la alte categorii de vârstă - U-16, U-18, U-20 şi masters.
 

Noi recorduri personale

Pe podium au mai urcat Cristian Valentin Radu (LPS - CS Farul; antrenor, Alin Larion) - locul 2 la seniori şi 1 la tineret şi la juniori, la triplusalt (14,46 m - nou record personal); locul trei la lungime (juniori) - 6,44 m; David Ciolpan (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion) - locul 3 la seniori şi 2 la tineret la lungime (7,18 m); record personal la 60 m (7,04 s) - locul 11 la seniori şi 5 la tineret; Angela Olenici (CSU Simona Halep; antrenor, Marga Barbu) - locul 3 la seniori şi 1 la tineret atât la 1.500 m (2:09.56 - nou record personal), cât şi la 800 m (4:31.58 - nou record personal); Tiberiu Rusu (LPS; antrenor, Cătălin Ganera) locul 1 la triplusalt U-16 (11,94 m) şi locul 3 la lungime U-16 (5,49 m); Tudor Ghiţă (LPS; antrenor, Carmen Botea) - locul 3 la triplusalt U-18 (11,36 m).
 

În concurs au intrat şi alţi atleţi

Recorduri personale au realizat şi Dragoş Alexandru Silvestru (CS Farul - CSU Galaţi; antrenor, Alin Larion) la 60 m (6,98 s) - locul 9 la seniori şi 5 la tineret şi la 60 m garduri (8,18 s) - locul 7 la seniori şi 4 la tineret, dar şi Florin Drehuţă (CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion), la 400 m (52,86 s) - locul 18 la seniori şi 16 la tineret.

Totodată, în concurs au intrat şi alţi atleţi (fără a urca însă pe podium), precum Alexandru Toader (CS Farul - CSU Simona Halep), Ionuț Vasile (CS Farul - CSU Simona Halep), Andrei Sterea (CS Farul - CSU Simona Halep), Călin Gabriel Dumitrache (CSU Simona Halep), Darius Pânzariu (LPS), Tudor Ghiţă (LPS), David Iustin Năstase (CS Farul - CSM Ploiești) sau Vlad Florian Bădescu (CS Farul - CSU Simona Halep).
 

Victorii şi pentru Vicenţiu Culea

La categoria masters, Vicenţiu Culea, de la Axiopolis Cernavodă, a obţinut locul întâi, atât la înălţime (1,15 m), cât şi la greutate (10.21 m). De asemenea, un fost sportiv (în tinereţe) de la CS Farul, în prezent legitimat la CS Mişcarea CFR Bucureşti, Iulică Alexe, a fost al şaptelea în proba de 400 m a veteranilor.

Sursa foto: Facebook (Carmen Botea, Vicenţiu Culea)


Citeşte şi:

Atleta Ioana Manoliu, trei medalii la Campionatul Național de probe combinate, dintre care două de aur! (galerie foto + document)

Atletul Robert Bîrsă, pe locul patru la Campionatul Balcanic, cu record personal (documente)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii