Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atleta Cristina Bujin, din Constanţa, a câştigat proba de triplusalt a Internaţionalelor României

ro

05 Jul, 2021 00:00 3562 Marime text
 
 
  • Competiţia s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, timp de două zile, simultan cu întrecerile Cupei României.
 
Proba feminină de triplusalt a Campionatele Internaționale de aletism ale României „Iolanda Balaș Soter”, concurs desfăşurat la Cluj-Napoca, simultan cu întrecerea Cupa României, a avut-o câştigătoare pe constănţeanca Cristina Bujin (CS Farul - Rapid Bucureşti; antrenor, Daniel Cojocaru).
 
Maestru al sportului, multiplă campioană naţională, dar cu rezultate şi pe plan internaţional, participantă la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, Cristina este şi profesor de atletism la CSS1 Constanţa, având grupa ei de copii. La Cluj-Napoca, Cristina Bujin s-a impus cu 13,05 m. În prima zi dintre cele două de concurs, pe podium a încheiat competiţia şi Robert Bîrsă (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea), clasat al doilea la 100 m, cu un timp, 10,61 s, egal cu al atletului de pe prima poziţie! Robert se calificase în finală tot de pe poziţia a doua, cu 10,62 s. La aceeaşi probă, a concurat şi Eduard Petre (CS Farul; antrenor, Daniel Cojocaru), care a ocupat locul zece în preliminarii, în finală mergând primii opt.   
    
Pe locul doi a încheiat competiţia şi Marius Bîra (CSU Simona Halep - Dinamo Bucureşti; antrenor, Costel Grasu), la aruncarea greutăţii (cu 16,02 m), dar şi ştafeta masculină de 4X100 m a CS Farul (David Ciolpan, Marian Petre, Dragoş Silvestru, Robert Bîrsă), cu 42,99 s.
 
Pe locul patru s-au clasat Dragoş Silvestru (CS Farul - Rapid; antrenor, Alin Larion), la 110 m garduri (cu 14,81 s), şi Cristian Radu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenor, Alin Larion), la triplusalt (14,53 m). În proba de 400 m, Eduard David (CSS1 Constanţa - CS Farul; antrenori, Coculeana şi Ioan Oltean) s-a situat pe poziţia a 12-a, cu 50,62 s. Probele din ziua a doua s-au desfăşurat duminică, 4 iulie.  
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Cristina Bujin, Carmen Botea)
 
Citeşte şi:
 
Cristina Bujin, Ioana Manoliu, Florin Vişan şi Marius Bîra, aur la Naţionale. Ioana, campioană cu preţul unei accidentări
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii