Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atletul constănțean Robert Bîrsă, pe locul cinci la Campionatul European

ro

14 Jul, 2021 00:00 3997 Marime text
 

 
  • La întrecerea continentală de la Tallinn, ștafeta de 4X100 m a României s-a calificat din serii de pe locul trei.
 
Ediția a 13-a a Campionatului European de atletism rezervat categoriei de vârstă tineret (Under-23) s-a desfășurat pe stadionul „Kadriorg” din Tallinn (Estonia), iar ștafeta masculină de 4X100 m a României a obținut un rezultat foarte bun, locul cinci în finală.
 
Unul dintre componenții ștafetei tricolore, Robert Sebastian Bîrsă (aflat în primul an de tineret), este constănțean, legitimat la CS Farul Constanța și pregătit de Carmen Botea. El și ceilalți trei colegi ai săi din ștafetă (Marius Gabriel Țone, Alin Ionuț Anton și Cristian Nicușor Roiban) cu încheiat cursa în 40,15 s, după ce se calificaseră din serii de pe locul trei, cu un timp și mai bun, 40,13 s. Titlul european i-a revenit ștafetei Germaniei, cu un nou record european de tineret (38,70 s), celelalte două locuri de pe podium fiind ocupate de Spania (39,00 s), respectiv, de Ucraina (39,45).
 
Pe plan internațional, Robert Bîrsă (fost sportiv la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța) a obținut, anul trecut, cea mai bună clasare dintre reprezentanții Constanței la Campionatul Balcanic de juniori 1, de la Istanbul - poziția a patra la 100 m, cu 10.76 secunde, ceea ce a reprezentat nou record personal, vechea performanță fiind de 10,85 s. Atletul care a prins ultima treaptă a podiumului în Turcia a înregistrat 10,61 s. Născut în 2001, Robert Bîrsă a alergat în serii 10,77 s, calificându-se în finală cu al patrulea timp. Cu puțion timp înainte de Balcaniadă, tânărul atlet cucerise primul titlu de campion național din carieră, la triplusalt juniori 1, performanță care a fost confirmată de rezultatul de la Balcaniadă. La întrecerea din Turcia, Robert a evoluat și în ștafeta 4X100 m, unde, alături de Marius Făgăraș, Constantin Pruteanu și Silviu Munteanu, a ocupat locul patru cu România (42,54 s).

Sursa foto: fra.ro
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constanța
Atletul Robert Bîrsă, pe locul patru la Campionatul Balcanic, cu record personal (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii