Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Asta face diferenţa“ Când a văzut cum începuse FC Viitorul meciul, Gică Hagi era convins că echipa sa va învinge CFR Cluj

ro

18 Mar, 2019 00:00 1661 Marime text
În etapa a doua din turneul play-off al Ligii 1, FC Viitorul a jucat la Ovidiu cu CFR Cluj, campioana en-titre a României, iar oaspeţii s-au impus cu 1-0 (Păun 73). Echipa lui Gică Hagi a avut un început avântat de meci, a avut şi ocazii, de-a lungul partidei, dar nu a punctat şi la capitolul pragmatism, punctul forte al formaţiei clujene. 
 
„Ştiam că întâlnim o echipă pragmatică, care joacă la rezultat. Am pregătit meciul foarte bine, am început foarte bine, am avut ocaziile noastre, cât am fost lucizi şi am ţinut cont de ce vorbisem. Apoi, când au început să joace individual, fiecare să scadă pedala, cum zic eu, în anumite momente nu ne-a mai ieşit jocul, în unele situaţii am fost dominaţi, lăsând adversarul să creeze acele ocazii în stânga. Era un gol mare între liniile noastre, am vorbit cu ei la pauză şi am crezut că o vor repara în repriza a doua. Ştiam că trebuia să marcăm primii. Era greu cu o echipă atât de experimentată precum CFR. În faţă, trebuie să fim mai inspiraţi, jucătorul să fie iute şi să vadă poarta. Ăştia suntem, tineri, fără experienţă. Poate prea tineri. Sau altceva. Sunt multe. Voi reflecta, vom analiza. Dar asta putem, cred eu, deocamdată“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul. 
 

Turneul play-off e altceva

 
CFR Cluj a jucat la Ovidiu fără două piese de bază, Culio şi Ţucudean, golgheterul campionatului, accidentat chiar în ziua partidei. Însă omogenitatea şi experienţa echipei au mascat cele două absenţe, iar CFR a plecat cu toate punctele de pe litoral, chiar dacă specialiştii au apreciat că FC Viitorul trebuia să primească un penalty, iar un jucător de la oaspeţi, Omrani, trebuia eliminat. „A fost un meci frumos, ambele echipe puteau câştiga. Am făcut anumite lucruri bune, dar mă ştiţi, eu mereu am exigenţele mele. Era un moment pe care ar fi trebuit să-l speculăm, că eram în formă şi arătam bine. Dacă, la tinereţea noastră, am fi şi pragmatici şi am şti să jucăm la rezultat, cred că noi eram acolo sus şi nu pe locul patru. Asta face diferenţa între noi în momentul de faţă şi echipele de sus din play-off. E de analizat. Le-am zis băieţilor că turneul play-off e altceva. Se joacă foarte mult pe tranziţie. Trebuie să fii iute şi rezistent pe ambele faze, şi mental şi fizic. Trebuie să ridici nivelul şi să fii 200% tot meciul. Jocul fără minge contează foarte mult. Speram la mult mai mult de la meci. Când am văzut ce bine am început, ce ocazii am avut şi cum luam mingea, eram convins că vom câştiga. Apoi am început să jucăm prea individual. Meciul a fost deschis, de luptă“, a mai spus „Regele“.
 

Greşeala lui Bradley de Nooijer

 
Hagi a remarcat şi că, la golul CFR-ului, fundaşul stânga Bradley De Nooijer a interpretat greşit faza. „Greşeală foarte mare la gol din partea lui Brad. Foarte mare. Nu ştiu a câta oară e. Din păcate. Dar nu e numai a lui, trebuia ca şi ceilalţi fundaşi să strângă, să-i zică, să fie în poziţie bună. Era un atac al adversarului pe zonă centrală şi trebuia să strângi foarte mult, să fii atent la toate. Pentru mine e atât de uşoară faza... Brad să nu strângă... Şi cu Iaşul, la fel, şi acum, la fel. El are un randament bun, dar are greşeli mari de poziţionare din perspectiva fundaşului. El e apărător, până să vorbim de ofensiv, să vedem ce facem în apărare. Din păcate, are momente când e superficial în unele faze defensive. Şi nu-i bine pentru el, dacă vrea să ajungă mare, să progreseze, că are un potenţial deosebit. Trebuie să ridice standardul meci de meci. În primul rând, el e fundaş. I-am spus-o de nenumărate ori. Când e conectat 100%, e foarte bun. Ca fundaş, trebuie să ai o poziţie bună în teren şi să ştii să te aperi. Apoi să ştii să ataci“, a mai spus Gică Hagi.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Când va disputa FC Viitorul următorul meci, cel cu Sepsi Sf. Gheorghe

Imagini de la eveniment Campioana CFR Cluj a învins FC Viitorul la Ovidiu cu un gol în repriza secundă (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii