Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antoanela Manac, pe podium la Elite, la Mondialele de Aquathlon. Constănțeanca, în cursa pentru Jocurile Mondiale din Bali (GALERIE FOTO)

ro

20 Aug, 2022 00:00 1802 Marime text

 
  • În acest moment, sportiva se află în top 3 mondial la Aquathlon.
 
O nouă participare pentru campioana din Constanța Antoanela Manac la o întrecere de anvergură la Aquathlon. Este vorba de Campionatul Mondial, desfășurat în Slovacia, la Samorin (un oraș la sud de capitala Bratislava).
 
Întrecerea i-a prilejuit sportivei de pe litoral obținerea de rezultate deosebite. „Campionatul Mondial de Aquathlon s-a încheiat cu brio și anul acesta, Locul 5 la General și Loc 3 la Elite + o asigurare către calificarea la Jocurile Mondiale din Bali 2023. Team România de la această competiție a adus un loc 6 la General și loc 3 la Elite Masculin prin Felix Duchampt, cu care sper să fac ștafetă mixtă în cadrul aceleiași competiții și împreună să reprezentăm România. Pentru a fi siguri că ne vom califica, anul viitor, la sfârșitul lunii mai, trebuie să fim în Top 20 Mondial în clasamentul disciplinei de Aquathlon (înot + alergare). În acest moment, eu mă aflu în Top 3 Mondial și sunt sigură că voi rămâne cel puțin aici până la închiderea calificărilor. Ceilalti reprezentanți au fost: la U23 - Erick Rogoz, locul 9 și Remzing Vlad, locul 11, iar la Paratriatleți am avut medalie de aur prin Arian Notretu“, a menționat Antoanela Manac.
 
În 2021, a concurat în Spania
 
Ediția 2021 a Campionatului Mondial de Aquathlon s-a desfășurat în Spania, la El Anillo, Extremadura, iar Antoanela s-a clasat pe locul cinci, după evoluția în probele de 1 km înot și 5 km alergare. „Închid sezonul competițional de anul acesta cu un rezultat muncit până la linia de finish! Un progres de două locuri față de ultimul Campionat Mondial la care am participat, în 2019, la Pontevreda, și o șansă de calificare pentru următoarele Jocurile Mondiale de Plajă, din anul 2023! Mulțumesc tuturor pentru susținere!“, a fost mesajul campioanei din Constanța. „Antoanela Manac a obținut locul 5 la Campionatul Mondial de Aquatlon din El Anillo, fiind foarte aproape de podium. Un rezultat foarte bun, care o menține în cărți pentru Beach Games“, s-a arătat atunci pe pagina de Facebook a Federației Române de Triatlon.
 
În septembrie, evoluează la Tulcea și Mamaia
 
Înainte de Campionatul Mondial din Slovacia, constănțeanca s-a antrenat timp de zece zile în Italia, fiind pentru prima data când sportiva a urmat un stagiu de pregătire la altitudine, în mijlocul sezonului competițional.    
 
„Am fost la munte și mi-a plăcut! Cam așa aș descrie Sestriere. Altitudine 2040m. Locul unde am petrecut 10 zile de antrenament intens în mijlocul sezonului. A fost pentru prima dată când încerc un cantonament de pregătire la altitudine la jumătatea sezonului competițional și sunt curioasă cât de bine îmi va prinde! Ce urmează? Mâine voi lua startul la Campionatul Mondial de Aquathlon, unde voi înota 1km și voi alerga 5km, alături de încă 34 de concurente (Elite, U23 și junioare). Clasarea în urma acestei competiții va conta pentru calificarea României la Jocurile Mondiale ce vor avea loc anul viitor. Concursurile nu se opresc doar aici, tot luna aceasta voi partica la Cupa României, ce va avea loc în data de 27 August la Izvorani, după care urmează Transfier, în data de 3 Septembrie și cele două Campionate Naționale de Triatlon: distanța Olimpică (la Tulcea, 11 Septembrie) și Sprint (la H3ro Mamaia, 24 Septembrie)“, posta Antoanela Manac înainte de întrecerea de la Samorin.
 
Campioana din Constanța își împarte viața între sportul de mare performanță și medicină, Antoanela fiind medic rezident la București. Antoanela este medaliată de nenumărate de ori cu aur la Campionatul Național și la Campionatul Balcanic, dar are prezențe pe podium și la alte competiții de top.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac)
 
Citește și:
 
„Atunci când visul american devine un coșmar…“
Ce i s-a întâmplat Antoanelei Manac la Jocurile Mondiale, concurând la Duatlon Standard (GALERIE FOTO)

 
Sportiv, dar și medic
Antoanela Manac, pe locul cinci la Campionatul Mondial de Aquatlon. Constănțeanca, în cărți pentru Beach Games

 
Antoanela Manac. Medic și sportiv
Campioana din Constanța, între triatlon și sala de operație. Din gardă, la antrenament! (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii