Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Atunci când visul american devine un coșmar…“ Ce i s-a întâmplat Antoanelei Manac la Jocurile Mondiale, concurând la Duatlon Standard (GALERIE FOTO)

ro

19 Jul, 2022 00:00 2440 Marime text

 
  • La startul cursei din SUA, de la Birmingham, s-au aliniat 24 de sportive.
 
Cunoscuta campioană la triatlon Antoanela Manac, originară din Constanța, a participat, reprezentând România, la Jocurile Mondiale de la Birmingham (SUA). Sportiva a evoluat la Duatlon Standard, iar la final, după ce a terminat cursa cu brio, a avut o mare dezamăgire.
 
Jumătate dintre sportivele care au luat startul (12 din 24), printre care și Antoanela, au fost descalificare! Constănțeanca a povestit ce s-a întâmplat.   
 
„Atunci când visul american devine un coșmar… Cam așa aș descrie The World Games, Duatlon Standard (10 km alergare + 40 km bike + 5 km alergare). De ce? Pentru că am fost descalificată, eu și jumătate din lista de start (12 sportive din 24). Din ce cauză? Pentru că traseul de bicicletă, în ciuda faptului că a fost vorba de un eveniment foarte mare, cu un traseu dificil și tehnic, nu a fost marcat corespunzator absolut deloc. Sportivele aflate în plutoanele 2 și 3 au încurcat străzile la una din cele 6 ture și astfel nu s-a urmat în totalitate traseul stabilit, deși numărul de km a fost respectat. De ce au greșit doar sportivele aflate în plutoanele 2 și 3, printre care mă regăseam și eu? Pentru că primul și ultimul pluton a fost «supravegheat» de pe motocicletele competiției și ghidat în același timp… După nenumărate contestații depuse și proteste împotriva organizării, oficialii și juriul nu au schimbat nimic, probabil au considerat că noi trebuia să învățăm străzile și toate colțurile din Birmingham pe de rost (nu că organizarea a fost slabă și că nu au știut să trimită voluntari pe traseu să marcheze drumul), dar cel mai probabil vor fi sancționați pentru asta. Dezamăgitor pentru o astfel de competiție! Cam așa am ajuns să termin cursa cu brio și să aflu abia după linia de finish că de fapt sunt descalificată… Cu toate acestea, m-am simțit într-o stare foarte bună în competiție, deși a fost vorba de duathlon și nu pot decât să-mi asum cele întâmplate și să merg mai departe“, a fost mesajul Antoanelei Manac.
 
Pe cât de călduroasă, pe atât de furtunoasă
 
Anterior, sportiva evoluase la mai multe competiții pe continentul african, în Egipt, Ghana și Maroc, pentru a strânge puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. În Egipt, la Sharm El Sheik, la concursul de triathlon sprint a ocupat locul 9, la Accra, în Ghana, a fost a doua la duathlon, iar în Maroc, la Larache, a ocupat iar poziția a noua.
 
Antoanela a povestit cum au decurs aceste curse.
 
„Am participat la Cupa Africană de Triathlon Sprint din Egypt, unde am terminat pe locul 9 și am reușit să strâng primele puncte care contează în calificarea la JO. A fost o cursă pe cât de călduroasă, pe atât de furtunoasă aș putea spune, după prognoza care a arătat vânt de peste 37 km/h. Rezultatul nu a fost așa cum mă așteptam, dar, fiind prima cursă a sezonului, știu cum mă situez și asta mă ambiționează să mă pregătesc și mai intens pentru ce urmează!“.
 
Era riscant să înoate în golful Guineea
 
„Am participat la o altă competiție prin lume, în speranța de a acumula cât mai multe puncte, astfel încât am fost de acord să călătoresc spre această destinație, Accra - Ghana. Din păcate, competiția a fost transformată din triathlon în duathlon (adica 2,5 km alergare + 20 km ciclism + 5 km alergare), datorită faptului că apa era infectată și era riscant să înotăm în golful Guineea, iar punctele vor fi acordate doar la 75% din capacitatea totală… Așa că am schimbat repede strategia de concurs și am încercat să dau tot ce pot. Chiar dacă este locul 2 și mereu se poate mai bine, mă bucur de rezultat și de experiența trăită aici!“
 
„A fost o cursă uluitor de grea“
 
„M-am intors in Maroc dupa patru ani. Locul 9 în Larache și obiectiv atins pentru punctaj, top 10 în clasament. Mergem mai departe! Câștigătoare a fost Ema Jeffcoat, din Australia, cea care și-a reprezentat țara la JO de la Tokyo, alături de compatrioata ei de pe locul 2 și Xisca Tous pe locul 3. Altfel spus, concurența a fost una mult prea ridicată pentru o cursă africană, dar mă bucur că am reușit să concurez alături de ele. A fost o cursă uluitor de grea, unde am suferit mult, mai ales în cele 6 urcări de la bicicletă și alergare, dar m-am și bucurat în același timp că am păstrat ritmul constant și am dus cursa până la capăt, all out. Urmează să mă întorc acasă și să mă pregătesc pentru următorul concurs, unde voi reprezenta România la Elite în premiera la Jocurile Mondiale din America, Birmingham. Mulțumesc tuturor pentru mesajele de încurajare, înseamnă mult pentru mine și mă bucur că pot să fac puțin mai cunoscut acest sport în România și să reprezint țara la cursele internaționale!“. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac)
 
Citește și:
 
Sportiv, dar și medic
Antoanela Manac, pe locul cinci la Campionatul Mondial de Aquatlon. Constănțeanca, în cărți pentru Beach Games
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii