Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Hagi a fost în Vână în amicalul Israel - România 1-3 Constănţenii au jucat la mică distanţă de atentatul de la Tel Aviv

ro

23 Nov, 2012 00:00 1093 Marime text

academia.jpgAtacantul Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi" Ionuţ Vână a înscris unul dintre golurile echipei naţionale Under-18 a României, care a câştigat cu 3-1 (2-1) partida amicală cu Israel, din deplasare, susţinută în localitatea Kibutz Shpaim.

Vână, care a jucat doar în prima repriză, a punctat în minutul 33, celelalte goluri ale României (selecţioner, Ionel Augustin) fiind marcate de Popescu (min. 2) şi Rotariu (min. 79). De la Academie au mai evoluat doi fotbalişti: fundaşul dreapta Mihai Bălaşa (a jucat până în minutul 80) şi fundaşul central Robert Hodorogea (integralist).

În ziua partidei, pe când echipa tricoloră se afla la şedinţa tehnică, un atentat terorist a avut loc la Tel Aviv, oraş aflat la doar 20 de kilometri de locul unde s-a jucat meciul. Oficialii delegaţiei României le-au ascuns vestea jucătorilor, pentru a nu fi marcaţi în timpul confruntării. Atentatul a determinat UEFA să amâne un meci de Liga Europa, Hapoel Kiryat Shmona - Athletic Biilbao, care trebuia să se joace la Haifa, în etapa a cincea a grupei I. Delegaţia României a făcut deplasarea în Israel după ce a primit asigurări de la oficialităţile diplomatice că nu e pericol.

Sursa foto: Academia Hagi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii