Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1000 de participanti asteptati la Crosul Olimpic

ro

19 Jun, 2009 02:25 1576 Marime text
cros.jpgCea de-a 22-a ediţie a Crosului Naţional Olimpic se va desfăşura, în data de 23 iunie, la Constanţa, în organizarea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Direcţiei pentru Sport a Judeţului Constanţa, Academiei Olimpice Române - Filiala Constanţa şi a partenerilor săi. 

Startul se va da din faţa Sălii Sporturilor, de la ora 10.00, participanţii urmând a alerga pe un traseu puţin schimbat făţă de ediţiile precedente. Astfel, concurenţii vor parcurge ruta cuprinsă între Sala Sporturilor - strada Mircea cel Bătrân - strada Primăverii - strada Soveja - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - intrarea în staţiunea Mamaia. La linia de sosire, pe alergători îi aşteaptă premii constând în tricouri, diplome şi multe alte surprize. Organizatorii se aşteaptă şi în acest an la o participare numeroasă, la eveniment fiind aşteptaţi concurenţi şi din alte judeţe din ţară - Giurgiu, Galaţi, Brăila, Hunedoara - dar şi din localităţile judeţului Constanţa. Astfel, se estimează că la start se vor alinia aproximativ 1000 de alergători. La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu Se vor acorda premii importante din partea COSR, DSJ Constanţa şi sponsorilor competiţiei pentru primii trei clasaţi la fete şi băieţi, pentru cel mai tânar participant, pentru cel mai vârstnic participant, dar şi pentru cea mai numeroasă familie premii. Prima ediţie a Crosului Olimpic a avut loc în anul 1987, când startul a fost dat de fosta campioană olimpică din Mexic (1968), Lia Manoliu.

Lotul naţional de gimnastică, la Mamaia

La şedinţa tehnică a Crosului Naţional Olimpic au participat şi campioana olimpică de la Beijing, Sandra Izbaşa, care a împlinit ieri vârsta de 19 ani. Cu această ocazie, Sandra şi-a trasat şi ţelurile pentru acest an: să reuşească să ia examenul de Bacalaureat şi să obţină un titlu mondial, singurul care îi lipseşte din palmares. Alături de gimnastă a mai participat şi antrenorul lotului naţional de gimnastică, Nicolae Forminte care se află cu lotul naţional în Mamaia unde se pregăteşte pentru viitoarele Campionate Mondiale care vor avea loc la Londra în perioada 13-18 octombrie. În cele şapte zile de „sejur", dimineţile sunt dedicate alergărilor pe plajă fiind completate cu antrenamentele de după-amiază, la sala Flămânda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii