Proiectul „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", la final Niculae Nejloveanu - „Am atins cu succes toate obiectivele propuse" (galerie foto)
Proiectul „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", la final: Niculae Nejloveanu - „Am atins 2929
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 2929
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						 
							 Peste
570 de elevi participanţi la practică, 126 de tutori instruiţi, 139 de 
persoane care au beneficiat de consiliere profesională, 388 de 
participanţi la schimburile de experienţă şi bune practici, 576 de 
convenţii-cadru privind participarea persoanelor la stagii de practică -
acestea sunt rezultatele bifate de Proiectul „Califică-te! E şansa ta 
de a te integra în muncă"
Peste
570 de elevi participanţi la practică, 126 de tutori instruiţi, 139 de 
persoane care au beneficiat de consiliere profesională, 388 de 
participanţi la schimburile de experienţă şi bune practici, 576 de 
convenţii-cadru privind participarea persoanelor la stagii de practică -
acestea sunt rezultatele bifate de Proiectul „Califică-te! E şansa ta 
de a te integra în muncă"
Fundaţia „Ing. Niculae Nejloveanu - Maestru în arta culinară" a organizat, ieri, conferinţa de încheiere a proiectului „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi demarat în anul 2010.
Parteneri în proiect au fost SC Compania de Investiţii pentru Turism SA (Bucureşti), SC Succes TGM SRL (Bucureşti) şi Centrul European de Profesii Culinare CEPROC (Franţa, Paris). Pentru desfăşurarea stagiilor de pregătire-practică în cadrul proiectului au fost semnate acorduri de parteneriat cu unităţi şcolare din Bucureşti, Constanţa şi Iaşi. Din Constanţa au fost cuprinse în aceste proiect şase unităţi şcolare: Grupul Şcolar C.A.Rosetti, Colegiul Comercial Carol I, Grupul Şcolar Economic Virgil Madgearu, Liceul Teoretic Emil Racoviţă, Grupul Carmen Sylva şi Universitatea Ovidius. Astfel, au fost implicaţi în activităţile proiectului 400 de elevi din clasa a XI-a de la liceele tehnologice cu profil alimentaţie publică şi turism, 50 de studenţi din anul II de la Facultăţile de Comerţ, Turism şi Servicii şi 125 de angajaţi în turism.
 Pentru buna desfăşurare a schimburilor de bune 
practici, la care au participat 173 de elevi şi studenţi, a fost 
modernizată baza de practică a Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Nicolae - 
Maestru în arta culinară". Fiecare spaţiu al centrului European de 
Gastronomie şi Turism este dotat cu mobilier, utilaje si echipamente de 
ultimă generaţie. În prezent, baza dispune de un laborator de 
gastronomie cu şase staţii de lucru, un salon pentru tehnică-servicii, 
un amfiteatru pentru demonstraţii gastronomice, un laborator mixt şi o 
sală de cursuri teoretice. Mai mult, participanţii au concurat pentru 
câştigarea premiilor pe meserii şi a premiilor speciale în Franţa, unde 
şi-au adjudecat 10 premii I, 10 premii II, 10 premii III şi 10 premii 
speciale.
Pentru buna desfăşurare a schimburilor de bune 
practici, la care au participat 173 de elevi şi studenţi, a fost 
modernizată baza de practică a Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Nicolae - 
Maestru în arta culinară". Fiecare spaţiu al centrului European de 
Gastronomie şi Turism este dotat cu mobilier, utilaje si echipamente de 
ultimă generaţie. În prezent, baza dispune de un laborator de 
gastronomie cu şase staţii de lucru, un salon pentru tehnică-servicii, 
un amfiteatru pentru demonstraţii gastronomice, un laborator mixt şi o 
sală de cursuri teoretice. Mai mult, participanţii au concurat pentru 
câştigarea premiilor pe meserii şi a premiilor speciale în Franţa, unde 
şi-au adjudecat 10 premii I, 10 premii II, 10 premii III şi 10 premii 
speciale. 
Schimb de experienţă între tutori
Cât priveşte schimbul de experienţă al tutorilor,activitatea s-a realizat pe baza unui program alternativ de demonstraţii şi aplicaţii practice în laboratoarele fundaţiei. Au fost realizate 6 ateliere demonstrative susţinute de francezii Bernard Calvet şi Vincent Perre şi ateliere susţinute de Cornelia Toma şi Adriana Mihail.
La aceste demonstraţii au participat 46 de tutori, care au asistat la 12 demonstraţii culinare, la 6 ateliere demonstrative pentru bucătari, la 6 ateliere demonstrative pentru ospătari şi la 6 ateliere pentru cameriste şi recepţioneri. „Proiectul a atins toate obiectivele propuse. Am colaborat bine cu partenerii şi agenţii economici. Este important să colaborăm cu patronii de restaurante şi hoteluri pentru a pregăti personal calificat în domeniul serviciilor", a declarat Niculae Nejloveanu, preşedintele fundaţiei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
 Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					

 
															 
														 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
												 
												 
												 
												 
												 
												 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
					