Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:54 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ambulanţa 2000” Constanţa, fundaţia care a colaborat cu CJC, cere în instanță, dizolvarea

ro

09 Oct, 2020 00:00 1954 Marime text
  • Fundația “Ambulanța 2000”  a depus în instanță solicitare de dizolvare – renunțare personalitate juridică
  • Fundaţia a încheiat în 2011 cu  Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) un protocol de colaborare cu Fundaţia „Ambulanţa 2000” Constanţa
  • Potrivit Registrului Naţional ONG disponibil pe site-ul Ministerului Justiţiei, Fundaţia „Ambulanţa 2000” Constanţa a fost înregistrată în instanţă pe 20 februarie 2001
  • Horia Țuțuianu, președintele în exercițiu al CJC a precizat că pe timpul mandatului său (n.r.2016-2020) nu a colaborat cu această fundație, nu a alocat fonduri către aceasta și nici nu au existat niciun fel de raporturi instituționale

 
Fundația “Ambulanța 2000”  a depus în instanță solicitare de dizolvare – renunțare personalitate juridică.
Fundaţia a încheiat în 2011 cu  Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) un protocol de colaborare cu Fundaţia „Ambulanţa 2000” Constanţa, vezi secțiunea “documente”.
Potrivit hotărârii CJC nr. 253/2011, „odată cu preluarea managementului unităţilor sanitare din judeţul Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi-a propus şi a reuşit ridicarea nivelului calităţii actului medical, atât prin selectarea personalului medical de specialitate, cât şi prin asigurarea unei baze tehnico-materiale care să corespundă normelor sanitare acceptate în Uniunea Europeană”.
În continuare, se menţionează că „în această perioadă CJC a fost solicitat să acorde asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească prin Serviciul de Ambulanţă Judeţean unor cazuri grave care au necesitat transportarea pacienţilor la clinici din ţară şi din străinătate”.

„Transportarea pacienţilor cu ambulanţa cu echipaj complet, la şi de la clinici din ţară şi din străinătate are ca scop acordarea asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească pentru situaţii critice, la solicitarea beneficiarilor din judeţul Constanţa”.
Acestea sunt, conform expunerii ataşate proiectului de hotărâre, motivele pentru care CJC a decis aprobarea unui protocol de colaborare între Consiliul Judeţean şi Fundaţia „Ambulanţa 2000” Constanţa.
Potrivit Registrului Naţional ONG disponibil pe site-ul Ministerului Justiţiei, Fundaţia „Ambulanţa 2000” Constanţa a fost înregistrată în instanţă pe 20 februarie 2001.
Inițial asociat/fondator era doctorul Vasile Popescu, fostul șef al serviciului județean de Ambulanță Constanța iar scopul fundaţiei este medical. În ceea ce priveşte Consiliul director, în Registrul Naţional ONG apărea inițial Haralambie-Laurenţiu Alexa iar ulterior au fost cooptați, Marian Şarpe, Elena Popescu, Cristian Popescu şi Marian Albu.
Cu toate că  teorectic a funcționat 19 ani, fundaţia a rămas o necunoscută inclusiv pentru actuala conducere a conducerii Consiliului Județean Constanța.
Horia Țuțuianu, președintele în exercițiu al CJC a precizat că pe timpul mandatului său (n.r.2016-2020) nu a colaborat cu această fundație, nu a alocat fonduri către aceasta și nici nu au existat niciun fel de raporturi instituționale.
Prin intermediul dosarului nr. 22606/212/2020, fundația solicită magistraților de la secția civilă a Tribunalului Constanța dizolvarea.
 
 

 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii