Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va construi parcarea în zona sud a portului din cadrul CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța (DOCUMENT)

ro

09 Dec, 2022 00:00 2227 Marime text
  • Parcarea va fi delimitată cu bordură mare cu dimensiuni 25x20cm cu lungime de 50cm/buc așezate pe fundație din beton B250
 
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a atribuit un contract în urma unei licitații publice pentru amenajarea unei parcări în Port Zona Sud și organizarea execuției lucrărilor.
 
Lucările de terasamente constau în:
 
- spargere beton din zona dalei existente în zona de sud cu o suprafață de 880 mp și grosime de 0.25cm. Dala existentă din beton are suprafața de 1750mp, dar doar jumătate din aceasta se suprapune cu amplasamentul parcării proiectate.
- săpături pentru a permite aducerea la nivel după execuția lucrării. Acestea se vor executa în proporție de 70% mecanizat și 30% manual. Săpătura manuală se va realiza în zona conductei de gaz pentru a se asigura toate măsurile de precauție necesare. Adâncime săpătură=35cm Volum săpătură=1354mc.
- umplutura din balast (material granular) după săpătură și în zonele în care configurația terenului impune această operațiune pentru a se putea ajunge la cota proiectată și a se adapta după cotele obligate ale construcțiilor existente.
 
Parcarea va fi delimitată cu bordură mare cu dimensiuni 25x20cm cu lungime de 50cm/buc așezate pe fundație din beton B250.
 
Lungimea totală a bordurii va fi de 385ml distribuită astfel:
- 190 ml în jurul spațiului verde amplasat înspre șoseaua principală.
- 65 ml în zona spațiului verde dinspre zidul de sprijin existent din zona de vest.
- 130 ml înspre zona de nord unde este amplasată împrejmuirea stației de betoane din zonă.
 
Împrejmuire proiectată
 
În partea sudică a parcării s-a proiectat o împrejmuire din plasă bordurată cu lungimea de 90 ml și înălțimea maximă de 2.00 ml. Împrejmuirea va fi de tip transparent și se va realiza cu panouri din plasă bordurată fixată pe stâlpi din țeavă 60x40x4mm. Stâlpii împrejmuirii se vor dispune la 2,5m distanță interax și se vor încastra în fundația izolată din beton clasa C16/20.
 
Spațiu verde
 
În scop decorativ și pentru a se putea prelua anumite diferețte de nivel între cotele șoselei principale, ale zidului de sprijin existent și cotele parcării proiectate se va amenaja spțtiu verde pe o suprafață totală de 1270mp împărțită astfel:
- 910 mp înspre șoseaua principală și
- 360mp înspre zidul de sprijin existent
 
Pentru amenajarea spațiului verde, după săpătura necesară, se va aduce pământ vegetal optim pentru plantarea gazonului și a arbuștilor de talie mare.
 
Siguranța circulației
 
Se va realiza o semnalizare rutieră corespunzatoare prin prevederea de marcaje și indicatoare rutiere. Se vor prevedea marcaje rutiere conf SR 1848-7-2015; marcaje care cuprind aleile de acces și locurile de parcare. De asemenea, se vor prevedea indicatoare rutiere amplasate conform SR 1848-1-2011 și a planului de situație. Tipul acestora va fi normal, cu folie reflectorizantă gr. II. Stâlpii pentru indicatoarele rutiere vor fi din țeavă zincată cu diametrul de 62 mm.
 
Indicatoarele de forma triunghiulară, rotundă, dreptunghiulară cu laturi sub 1,0 m și cele în formă de sageată - se vor executa din tablă de aluminiu cu grosimea de min. 2,0 mm, având conturul ranforsat prin dubla îndoire sau cu profil special din aluminiu.
 
Realizare iluminat public
 
Pentru zona de parcare analizată în prezenta documentație, alimentarea cu energie electrică a rețelei de iluminat se va realiza din Tabloul de distribuție (punct de aprindere) prevăzut la limita de proprietate conform planului de situație, printr-un cablu din cupru cu protecție mecanică de tipul CYAbY 4x10mmp protejat la patrunderea apei și rezistent la agenți corozivi, pozat îngropat la o adâncime minimă de 0.8m. Alimentarea Tabloului de distribuție se realizează din cel mai apropiat Post de transformare aflat la o distanță de cca. 700 m.
 
Pentru realizarea iluminatului în condiții optime, stâlpii vor fi echipați cu console având lungimea de 1.00m și un unghi de înclinare de 5° pe capătul cărora se vor monta corpuri de iluminat LED, având o putere P = 118.8W și un flux luminos de 19802lm. Pe 4 din cei 10 stâlpi de iluminat vor fi prevăzute și corpuri de iluminat tip Proiector LED, având o putere P = 150W și un flux luminos de 12750lm. Fiecare corp de iluminat prevăzut pe consolă va avea un consum de energie de cca. 520kW /an, 43kW / lună, 1.42kW / zi, iar corpurile tip proiector vor avea fiecare un consum de energie de cca. 657kW /an, 54kW / lună, 1.8kW / zi.
 
Stâlpii vor fi de tip octogonal, cu prindere cu flanșă a bazei acestora pe fundații sau suport, cu gușee de prindere pe flanșa de bază, echipați cu brațe de prindere a lămpilor. Materialul metalic al stâlpilor va fi corespunzător mediului puternic coroziv marin din zonă. Pentru realizarea conexiunilor electrice, pe fiecare stâlp va fi montat un tablou de distribuție cu grad de protecție IP 66.
 
Alimentarea corpurilor de iluminat se va face cu cablu de energie de tip CYY-F 3x2.5mmp, pentru fiecare stâlp în parte, pozat de la tabloul de distribuție al fiecărui stâlp, până la fiecare corp de iluminat aferent. Măsura se va face în punctul de aprindere aferent instalației de iluminat.
 
Contractul a fost atribuit pe data de 5 decembrie 2022, Drum Construct SRL fiind câștigătorul licitației, pentru suma totală de 2.767.871,71 lei.
 

Drum Construct SRL, în datele Registrului Comerțului

 
Înființată în anul 2008, Drum Construct SRL are sediul în municipiul Galați. Capitalul social subscris de 250 lei, integral vărsat, este compus din 25 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Asociați persoane fizice sunt: Stanciu Iuliana, cu 95% din capitalul social, și Filote Ciprian-Alin, cu 5% din capitalul social. Administratorul firmei care se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea este Stanciu Iuliana. Situația financiară pe anul 2021 arată astfel: un profit de 135.407 lei, un număr de 52 salariați și o cifră de
afaceri de 12.208.802 lei. Compania a încheiat contracte de achiziții publice in valoare totală de 26.868.596,02 lei.
 
Iuliana Stanciu mai apare asociat unic și administrator la Construct Road Project SRL, pe când Ciprian Alin Filote este asociat unic și administrator la Max&Fox Spedition SRL.


Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.


În secțiunea "Documente" puteți consulta anunțul de atribuire a contractului de pe licitatiapublica.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Autorizație de construire pentru CN APM Constanța! Ce investiție va realiza
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii