Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 4.000 de locuri la liceu

ro

04 Jun, 2008 00:00 1227 Marime text
1212506005.jpg

Pe fisa de inscriere in clasa a IX-a, scolarii pot completa 315 coduri corespunzatoare unitatilor de invatamant pentru care opteaza * In judet, exista doar 66 de scoli de arte si meserii si licee

Febra tezelor cu subiect unic, care i-a cuprins pe elevii de clasa a VII-a si a VIII-a inca de la sunetul tomnatic al clopotelului, este pe sfarsite. Pe ultima suta de metri, se desfasoara pregatirile pentru inscrierile in invatamantul preuniversitar. Fiecare elev de clasa a VIII-a ar fi trebuit sa primeasca "Ghidul pentru admiterea in licee si scoli de arte si meserii in anul scolar 2008 - 2009, elaborat de Inspectoratul Scolar Judetean. Extrem de utila, pentru ca elevul din an terminal sa-si faca o idee despre "ce vrea sa se faca atunci cand va fi mare", brosura contine informatii despre toate unitatile de invatamant din Constanta. Adolescentii au la dispozitie 7.756 de locuri libere, dintre care 181 sunt rezervate pentru elevii care fac parte din etnia rroma. Din acest total, 4.704 de locuri libere sunt la liceu, iar 3.052, la scolile de arte si meserii. In functie de profilul pe care aleg sa-l urmeze, copiii cu nevoi speciale se pot inscrie, in perioada 16 - 17 iunie, pe baza de dosar, la Centrul Scolar de Educatie Incluziva "Albatros" Constanta.

315 optiuni pentru clasa a IX-a

In schimb, elevii constanteni, care vor urma cursurile unei unitati de invatamant de masa, au obligatia de a depune o fisa de inscriere, in perioada 30 iunie - 18 iulie, la scoala unde a fost declarat admis. In functie de notele pe care le-au obtinut la tezele cu subiect unic si de media generala de absolvire a claselor a V-a si a VIII-a, dar si de optiuni, se va face repartizarea computerizata. "Elevii vor fi consiliati de dirigintele clasei asupra modului in care trebuie sa fie completata fisa de inscriere", a declarat Anamaria Burada, inspector de imagine la ISJ Constanta. Elevilor li se recomanda o atentie maxima atunci cand introduc in fiecare casuta codul care corespunde unui anumit liceu, pentru ca, altfel, s-ar putea trezi repartizati la o unitate de invatamant care nu figura in preferintele lor. Ilar este faptul ca, pe fisa de inscriere, scolarilor li se da posibilitatea de a-si exprima 315 optiuni, desi in judetul Constanta exista doar 66 de scoli de arte si meserii si licee. "Pot completa doar 30, dar o fac pe raspunderea lor", spune reprezentantul ISJ.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii