Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omagiu pentru eroi (video)

ro

10 May, 2011 02:16 2495 Marime text

ziua_victoriei2.jpgPe data de 9 mai românii celebrează atât Ziua Independenţei de Stat, cât şi Ziua Victoriei. Cu această ocazie, Prefectura Judeţului Constanţa a organizat, alături de Garnizoana Constanţa, un ceremonial militar şi religios în cinstea eroilor români căzuţi pe câmpurile de luptă. Anul acesta se împlinesc 134 de ani de la proclamarea independenţei de stat a României.

Zeci de oficialităţi, cadre militare active şi în rezervă, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, dar şi elevi ai şcolilor constănţene au marcat astăzi Ziua Independenţei de Stat a României, dar şi Ziua Victoriei. Cu această ocazie, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a organizat, în colaborare cu Garnizoana Constanţa, un ceremonial militar şi religios în memoria eroilor români căzuţi la datorie.

Evenimentul a debutat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi a continuat cu discursul prefectului Palaz, prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut să aducă un omagiu militarilor români care s-au jertfit pentru independenţa statului român,

Ulterior, la monumentul eroilor au fost depuse zeci de coroane de flori, atât din partea instituţiilor, dar şi a elevilor Şcolii Spectrum şi ai Şcolii numărul 8 din Constanţa.

Proclamarea independeţei statului român pe 9 mai 1877 rămâne o pagină de referinţă în istorie. Nu în ultimul rând, la finalul evenimentului Garda de Onoare a defilat în semn de omagiu pentru eroii români.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii