Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În vizită la Vatican Alexandra Chiforeanu, audienţă privată la Suveranul Pontif (galerie foto)

ro

20 Jan, 2011 02:03 3661 Marime text
cap_2.jpgFiica democrat-liberalului Florentin Chiforeanu, Alexandra, a avut parte de o experienţă unică pentru copiii de vârsta sa. La numai zece ani, eleva de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" se poate mândri că l-a cunoscut personal pe Suveranul Pontif Papa Benedict al XVI-lea, în cadrul unei audienţe private la care a asistat împreună cu un grup de 14 copii din Germania, în luna noiembrie

alexandra_chiforeanu.jpgGrupul de copii din care a făcut parte şi Alexandra a fost format de către unul dintre preoţii din localitatea de naştere a Suveranului Pontif, prieten şi cu Papa Benedict al XVI-lea, dar şi cu Manuel şi Mihaela Rasttatter, prieteni din copilărie de-ai tatălui Alexandrei, Florentin Chiforeanu.

chiforeanu_2.jpgAudienţa la care au participat două mii de persoane şi care se desfăşoară în fiecare miercuri a săptămânii, a reprezentat un moment impresionant pentru Alexandra, mai ales că nu orice copil de vârsta ei are această posibilitate. De altfel, aşa cum ne-a declarat chiar ea, înainte de a pleca în această călătorie, mulţi colegi de clasă de-ai săi i-au spus că o invidiază pentru că are posibilitatea să îl întâlnească pe cel care se află în fruntea Bisericii Catolice.

Întoarsă din călătorie, Alexandra ne-a povestit că a fost impresionată de mulţimea care venise special să-i asculte predica Suveranului Pontif, dar şi de faptul că la începutul slujbei câţiva cardinali din echipa Papei, au transmis un mesaj de salut în toate limbile celor prezenţi la predică. Prelegerea Suveranului Bisericii Catolice a durat aproape două ore, timp în care acesta a predicat despre învăţăturile sfântului sărbătorit în acea zi. „Mă mândresc că am reuşit să cunosc cel mai important om al Bisericii Catolice, văzut de toată lumea ca unul la care ajungi foarte greu. Cu siguranţă mulţi dintre colegii şi prietenii mei ar fi dorit să aibă parte de o astfel de experienţă, însă eu am fost mai norocoasă", ne-a spus Alexandra. Pe lângă vizita pe care a făcut-o la Vatican, Alexandra şi familia sa au petrecut alături de prietenii de familie din Germania care i-au facilitat Alexandrei această experienţă, Manuel şi Mihaela Rasttatter, câteva zile în Roma şi în alte oraşe apropiate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii