Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imunizarea, un succes (video)

ro

23 Nov, 2010 00:00 2199 Marime text
boli_periculoase.jpgCazurile recente de rujeolă şi gripă porcină i-au pus pe jar pe medicii constănţeni. În judeţul nostru situaţia este atent monitorizată, iar campaniile de imunizare sunt aproape de final.

Doar 600 de bebeluşi mai trebuie vaccinaţi împotriva rujeolei. În ceea ce priveşte gripa porcină, în ţară a fost confirmat, în acest sezon, un singur caz. Campania de vaccinare împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionul, sau mai simplu ROR, se află la sfârşit. Din cei 6500 de copii din clasele 1-4 care trebuiau vaccinaţi peste 5900 au fost imunizaţi de către medicii de familie. Pericolele prezentate de aceste boli sunt multiple. Din fericire campaniile de vaccinare şi-au dovedit eficienţa în ultimii ani. În ceea ce priveşte focarele de gripă situaţia este atent monitorizată. Săptâmâna trecută a fost înregistrat un caz de gripă porcină în judeţul Călăraţi dar şi unul de gripă aviară, la păsările din Delta Dunării.

Cu toate că vaccinarea nu este obligatorie, medicii îi sfătuiesc pe părinţi să-şi ducă micuţii la cabinete, deoarece aceste boli pot duce până la deces. Campania de imunizare este gratuită şi se adresează tuturor copiilor preşcolari şi şcolari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii