Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul primarului Constanţei preocupat de eroziunea plajelor Răducu Mazăre şi Ayhan Chemal argint la Olimpiada de Protecţie a Mediului (documente)

ro

06 Jul, 2011 00:00 7453 Marime text

cap_4.jpgDoi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa - Radu Ştefan Mazăre Petcu, fiul primarului municipiului, şi colegul său Ayan Chemal, s-au întors cu medalia de argint de la Olimpiada internaţională a proiectelor de mediu, care a avut loc în Olanda, între 26 iunie - 1 iulie.

„Este o competiţie la care participă 40 de ţări, 110 de proiecte, iar tema din acest an a fost cea privind eroziunea plajelor de pe litoral. Elevii liceului nostru participă la foarte multe concursuri internaţionale, în aşa fel dezvoltându-şi spiritul de concurenţă. Radu a participat şi anul trecut la această olimpiadă", ne-a povestit Constantin Daba, directorul Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa. Profesorul îndrumător al celor doi elevi - Radu Ştefan Mazăre Petcu şi Ayan Chemal, este Marius Lungu.articol_mazare1.jpg „Proiectul nostru s-a numit «Problema eroziunii litoralului românesc al Mării Negre» şi a fost singurul din România care a fost selectat pentru acest concurs. La capitolul originalitate am luat locul I, iar ca şi conţinut - locul II. Anul trecut, la aceeaşi olimpiadă, am obţinut menţinea de onoare", ne-a povestit profesorul de geografie, Marius Lungu, cel care a coordonat elevii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Enache Constantin 04 Oct, 2011 11:10 Am un proiect demn de atentie,un dig,format din chesoane prefabricate,capabil sa produca energie,protejindin acelas timp si tarmul.