Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercitiul RoDelta 2009 si cel de cautare si salvare de vieti omenesti, gazduite de Rompetrol

ro

22 Aug, 2009 02:53 1521 Marime text

În perioada 25 - 27 august 2009 se vor desfăşura, la Constanţa, două evenimente de importanţă majoră pentru activitatea de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare, precum şi pentru răspunsul şi cooperarea în caz de poluare marină cu hidrocarburi.

Este vorba despre Exerciţiul Naţional SAR (căutare şi salvare de vieţi omeneşti) şi Exerciţiul Regional Operaţional de răspuns la poluarea marină cu hidrocarburi la Marea Neagră, sub numele de RoDelta 2009. Exerciţiul propriu-zis se va desfăşura pe 26 august, atât pe mare, cât şi pe uscat şi în spaţiul aerian, în zona Portului Midia, fiind găzduit de Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) şi Midia Marine Terminal (MMT).

Exerciţiul Regional Operaţional de răspuns la poluarea marină cu hidrocarburi la Marea Neagră are ca scop principal testarea nivelului de cooperare potrivit Protocolului Convenţiei de la Bucureşti, 1992 - pentru cooperarea în vederea combaterii poluării Mării Negre cu hidrocarburi sau alte substanţe dăunătoare în situaţii de urgenţă, organizat sub egida Comisiei Mării Negre. Aceasta este structura interguvernamentală responsabilă de implementarea Convenţiei de la Bucureşti care oferă cadrul legal pentru cooperare regională şi acţiuni necesare pentru reducerea poluării şi creşterea protecţiei mediului marin. „Principalele două companii ale Grupului Rompetrol prezente pe platforma Petromidia, RRC şi Rompetrol Petrochemicals, deţin încă din 2006 autorizaţia integrată de mediu, în acord cu normele internaţionale în vigoare (IPPC - Directiva europeană privind prevenirea şi controlul integrat al poluării). Prin urmare, Rompetrol a decis să-şi angajeze administraţia în direcţia aplicării standardului EMAS (Sistemul de management de mediu şi audit), pentru a îmbunătăţi permanent rezultatele sale din domeniul mediului, legate de activităţi, produse şi servicii. În cadrul exerciţiului RoDelta, pe care suntem onoraţi să îl găzduim, vom verifica planul de urgenţă intern al Platformei Petromidia, cât şi planul de contingenţă pe cele două componente mare şi uscat al MMT", a declarat Cosmin Turcu, director general RRC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii