Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dotări la Centrul de dializă al Spitalului Judeţean

ro

21 Jun, 2012 01:44 2008 Marime text

spital_-_Spitalul_judetean.jpgCentrul de dializă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean va avea un sistem online modern şi eficient, al doilea din România, care va fi de un real folos pacienţilor.

„Cu ceva timp în urmă, i-am propus managerului spitalului un suport informatic prin care se vor monitoriza pacienţii în ceea ce priveşte prescripţia de dializă. Dializa este un tratament care are o prescripţie. Prescripţia de dializă trebuie urmărită şi adaptată la starea clinică a pacientului. Acest sistem îşi propune să facă o bază de date care să conţină parametri, eficienţă, materiale. Pacientul va fi conectat la maşina de dializă, iar prin sistem putem urmări tot ce se întâmplă cu pacientul din sala de dializă", a declarat doctorul Bogdan Câmpineanu, specialist în dializă. Aşadar, 48 de pacienţi înscrişi la Centrul de Dializă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vor putea fi monitorizaţi chiar şi atunci când se mută în alt centru de dializă. Este vorba despre un sistem informatic ce va urmări evoluţia pacientului. Costurile investiţiei se ridică la 15 mii de euro pentru acest sistem şi alţi 25 de mii de euro pentru partea de soft a aparaturii.„Vorbim despre un parteneriat public - privat între Spitalul Judeţean şi Centrul de dializă Fresenius, care ne-a pus la dispoziţie softul", a precizat managerul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, dr. Dănuţ Căpăţînă.

Avalanşa de prezentări la Urgenţe

Sezonul estival a început, iar activitatea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa a fost dată peste cap de numărul mare de solicitări. „Avem zile în care am avut şi 800 de prezentări la urgenţe, ceea ce a creat mari probleme organizatorice în ceea ce priveşte timpii de aşteptare", a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul unităţi sanitare, dr. Dănuţ Căpăţînă. Cu toate că sunt patru linii de gardă, medicii de la Urgenţă lucrează la foc continuu, iar numărul pacienţilor este în continuă creştere. Mai mult, temperaturile înalte din ultimul timp au crescut numărul pacienţilor la secţiile de Cardiologie şi Neurologie, care s-au internat cu accidente vasculare, afecţiuni cardiace sau puseuri hipertensive.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii