Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuţ Căpăţînă „Operaţia lui Duckadam a fost corectă. Pătruţ să-şi păstreze părerile medicale"

ro

20 Sep, 2012 01:00 2878 Marime text
Duckadam_-_Duckadam_1.jpgReprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au declarat că operaţia la care a fost supus Helmuth Duckadam, pe 8 septembrie, a fost o reuşită. „Medicul Marius Militaru, cel care l-a operat pe Duckadam i-a scos un cheag de sânge, dar i-a recomandat şi un consult mai amănunţit. Operaţia făcută la Constanţa a fost oportună şi corectă. Pacientul trebuie să-şi schimbe proteza pusă acum 30 de ani. Domnul Pătruţ să-şi păstreze părerile medicale", a precizat managerul unităţii sanitare, dr. Dănuţ Căpăţînă.

Reamintim că Mircea Pătruţ, fostul şef la Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară, a declarat, săptămâna trecută, că „operaţia de la Constanţa nu a reuşită". „De ce credeţi că trebuie operat din nou? Dacă ar fi fost opera bine la Constanţa, nu ar mai trebuie operat la Bucureşti. Duckadam a avut ghinionul să ajungă la Spitalul din Constanţa. El a făcut un cheag de sânge, care dacă era extras de tot nu mai era necesară o nouă intervenţie", a menţionat doctorul Mircea Pătruţ. Pe 7 septembrie Helmuth Duckadam a fost operat la nivelul antebraţului drept la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar medicii constănţeni au declarat că de 53 de ani, se află în afara oricărui pericol. Ulterior, preşedintele de imagine al Stelei a fost internat la Centrul de boli cardiovasculare al Spitalului Militar Bucureşti. Ieir, Helmuth Duckadam a fost internat la Clinica de chirurgie cardiovasculară, condusă de doctorul Şerban Brădişteanu. El va fi supus unor investigaţii, au declarat surse din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca. În urma investigaţiilor, lui Duckadam i se va recomanda un tratament.

Duckadam_-_Dan_Capatana_002.jpg

Cum a evoluat boala fostului portar al Stelei

Helmuth Duckadam, preşedintele de imagini al Stelei, a mai avut probleme medicale, iar acum câţiva ani a dezvăluit că dacă i s-ar fi făcut un control mai amănunţit nu prindea finala de la Sevilla. Avea probleme cu anevrismul cel puţin din iarna 1985-1986. După finala de la Sevilla a mai jucat pentru o scurtă perioadă, apoi a fost nevoit să se retragă din activitate din cauze medicale. Până în 2004 nu a mai avut astfel de probleme de sănătate, dar a ajuns din nou pe masa de operaţie deoarece la genunchiul stâng i s-a acumulat o mare cantitate de lichid care îi punea în pericol întregul picior. Operaţia s-a efectuat cu succes de către un medic din Arad. În 2005 Duckadam a suferit o noua intervenţie chirurgicală şi la genunchiul drept, cauza fiind aceeaşi ca la piciorul stâng, acumulare de lichid. În 2009 a suferit un anevrism la umărul drept şi trebuia operat de urgenţă. Această operaţie a costat 20.000 de euro, bani pe care i-a primit de la Gigi Becali.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii