Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:25 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Black Sea Rotational Force 14.1 Militari din Bulgaria, România şi SUA, instruiţi pentru misiuni de menţinere a păcii (galerie foto)

ro

14 Sep, 2013 00:00 1535 Marime text
În cursul zile de ieri, Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu a găzduit Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional "Black Sea Rotational Force 14.1 (BSRF-14)"

„Pentru noi, Armată Română, acest exerciţiu înseamnă mare lucru, mai ales că avem ca şi partener militarii americani”, a declarat generalul de brigadă Mihai Ciungu. BSRF-14 este un exerciţiu multinaţional, condus de Corpul
de Infanterie Marină al SUA din Europa (MARFOREUR), la care participă mai multe naţiuni timp de aproximativ 12 luni, în două module şi care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului. Pe teritoriul României, exerciţiul se va desfăşura în perioada septembrie 2013 -martie 2014 modulul 1 (BSRF 14.1) şi martie – septembrie 2014, modulul 2 (BSRF 14.2) şi vor participa aproximativ 1000 militari din Bulgaria, România şi Statele Unite ale Americii. În cadrul activităţilor, din partea României, vor fi implicaţi peste 500 de militari aparţinând tuturor categoriilor de forţe ale armatei. Statul Major al Forţelor Terestre are misiunea de coordonare a tuturor forţelor şi structurilor din ţările membre NATO şi PfP, participante la exerciţiile de instruire în comun pe teritoriul României, având ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea acestora în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. Programul de instruire în comun este structurat pe module de instruire care includ: instruire pentru participare la misiuni de menţinere a păcii, contra insurgenţă, activităţi pentru dezvoltarea profesională a militarilor, seminarii de profil.  Activităţile de instruire în comun se vor desfăşura în locaţiile Mihail Kogălniceanu, Bistriţa, Miercurea Ciuc, Vatra Dornei, Constanţa şi Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii