Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:02 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Sute de militari participă la Exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 17.1”

ro

20 Feb, 2017 14:35 858 Marime text
La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, din judeţul Galaţi, se desfăşoară, în perioada 20 februarie - 1 martie, modulul de pregătire „Platinum Eagle 17.1” din cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 17 (BSRF 17).

La „Platinum Eagle 17.1” participă 500 de militari din Bulgaria, Republica Macedonia, Muntenegru, Serbia, România, Slovenia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

Armata României este reprezentată la exerciţiu de 100 de militari din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” din Brigada 1 Mecanizată „Argedava”, 15 JTAC (controlori aerieni pe poziţii înaintate) şi 30 militari din Forţele Navale Române aparţinând Batalionului 307 Infanterie Marină.

Obiectivul principal al „Platinum Eagle 17.1” este antrenarea în comun a subunităţilor participante, într-o concepţie unitară, pentru menţinerea capacităţii operaţionale şi creşterea interoperabilităţii, prin exersarea procedurilor de comandă şi control şi executarea de trageri cu armamentul din dotare.
 
BSRF-17 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa şi Africa, ce se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.
 
 
ASursa foto: romania-actualitati.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii