Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Mazare atrage atentia asupra serviciilor din turism

ro

26 Mar, 2009 03:03 1366 Marime text
tichete.jpgIniţiativa ministrului Turismului, Elena Udrea, privind acordarea de tichete de vacanţă utilizabile doar în staţiunile autohtone a trecut recent de plenul Senatului. Inevitabil, normativul a iscat şi controverse în Camera Superioară a Parlamentului, dar a constituit şi un prilej pentru a puncta alte neajunsuri ce afectează domeniul turismului.

Normativul urmează să primească şi votul deputaţilor, după care va fi aplicat, angajatorii având posibilitatea de a distribui tichete salariaţilor lor dacă, în anul fiscal anterior, au obţinut profit. De asemenea, beneficiarii acestor tichete sunt scutiţi de achitarea impozitului pe venit şi a asigurărilor sociale, dar nu mai au dreptul la prime de vacanţă.
Voci din PNL au considerat-o un mod mascat de a majora veniturile în sistemul bugetar, fără a se impune plata unui impozit. O reacţie neaşteptată a venit din partea senatorului din Colegiul 3, Circumscripţia Constanţa, social-democratul Alexandru Mazăre. Intervenţia sa a avut ca scop să scoată în evidenţă alte două aspecte ce pot influenţa dezvoltarea turismului în bine sau rău, în funcţie de importanţa care se acordă de către guvernanţi. Senatorul PSD de Constanţa a reamintit colegilor săi parlamentari că, în contextul în care tot mai mulţi români au avut posibilitatea de a-şi petrece concedii de odihnă în străinătate, a-i îndemna acum să-şi facă vacanţele pe plaiurile autohtone presupune şi să li se ofere o gamă mai largă de servicii la un alt nivel calitativ. În speranţa că intervenţia sa va fi auzită şi va produce efectele scontate, parlamentarul PSD tomitan a plusat, atrâgând atenţia asupra situaţiei în care se află transportul pe calea ferată şi dezavantajele ce decurg din asta pentru turism, în general, şi pentru cel de pe litoral, în special. „Despre facilităţile fiscale eu nu pot să vă spun nimic, dar pot să vă spun că începe sezonul estival şi un drum de la Bucureşti la Constanţa pe calea ferată durează şase ore", a menţionat senatorul Colegiului 3, social- democratul Alexandru Mazăre.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii