Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A inceput goana dupa cardurile europene

ro

11 Jul, 2008 00:00 674 Marime text

Constantenii prefera concediile peste hotare. Ba, mai mult, au devenit constienti de riscurile pe care le impune o calatorie. O dovedeste faptul ca, o data cu venirea verii si a zilelor insorite, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta a fost luata cu asalt de cetateni. Motivul: cardul european de sanatate.

"De la inceputul anului, am eliberat, in total, 4.250 de carduri europene, dintre care 300 au fost acordate de la inceputul lunii iulie. A crescut adresabilitatea in aceasta perioada pentru ca este vara si foarte multe persoane pleaca in concediu, in strainatate. Este foarte important ca toti asiguratii sa le solicite, pentru ca oricine se poate imbolnavi pe durata vacantei si, fara aceste documente, sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar", a declarat dr. Mihaela Vranceanu, director adjunct al CJAS. Avantajul asiguratilor este ca nu exista limite pentru cheltuieli. Orice serviciu medical, efectuat in regim de urgenta, este decontat de Casa de Asigurari. Virozele, toxiinfectiile alimentare si traumatismele cauzate de accidentele rutiere sunt cele mai frecvente afectiuni care-i baga pe constanteni in spital, pe perioada vacantelor. "In maximum sapte zile de la depunerea documentelor, solicitantii isi primesc cardurile. Nu se plateste niciun ban pentru mijlocul electronic de plata", a adaugat directorul adjunct al CJAS Constanta.

Strainii prefera spitalele de acasa

Dintre persoanele de alta nationalitate care au vrut sa admire plaiurile dobrogene, doar 12 au avut nevoie de ingrijiri medicale. Majoritatea strainilor care au fost tratati in Urgenta de medicii constanteni prezentau neoplasme. De pe urma lor, CJAS are de primit 31.398 lei. Iar probleme legate de recuperarea banilor nu sunt, spun reprezentantii CJAS.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii