Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce este uleiul de măsline recomandat în alimentaţie

ro

28 Jul, 2015 09:23 1236 Marime text
Uleiul de măsline este cel mai recomandat în alimentaţie, deoarece are o aciditate scăzută şi un miros deosebit. El conţine acizi mononesaturati de tip Omega-9 (acid oleic), acizi graşi polinesaturati Omega-6, acizi graşi saturaţi, acizi graşi polinesaturaţi tip Omega-3, polifenoli, vitaminele E şi K. Conţinutul crescut în vitamina E şi acizi graşi mononesaturati, îl transformă într-un bun antioxidant. Consumul regulat de ulei de măsline aduce beneficii importante pentru sănătate, doar patru linguriţe pe zi fiind suficiente pentru a scădea semnificativ riscul de infarct.
 
Uleiul de măsline se foloseşte preventiv în bolile cardiovasculare, hipercolesterolemie, dar şi în tratamentul litiazei biliare. Consumul frevent în alimentaţie a acestui ulei reduce incidenţa apariţiei accidentelor vasculare, stimulează metabolismul, activează digestia şi are un efect lubrifiant asupra membranelor mucoasei tubului digestiv. În plus,uleiul de măsline întăreşte firul de păr şi creşte rezistenţa rădăcinii firului de păr.
 
De asemenea, ajută la scăderea tensiunii şi la menţinerea unui echilibru al colesterolului. Comparativ cu alte uleiuri naturale şi grăsimi, uleiul de măsline oferă mai repede senzaţia de saţietate, fiind indicat celor care vor să slăbească sau celor care vor să se menţină în formă fără a mai acumula kilograme în plus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii