Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumul de cartofi în cantităţi mari este foarte periculos

ro

23 Mar, 2014 12:33 1593 Marime text
Cartofii, deşi delicioşi şi foarte consumaţi la noi în ţară, nu sunt tocmai cel mai sănătos aliment pe care îl putem introduce în alimentaţia noastră. Asta deoarece sunt bogaţi în carbohidraţi şi, în special, bogaţi în acel tip de carbohidraţi pe care organismul îi digeră foarte repede. În consecinţă, vor creşte nivelurile de zahăr din sânge şi al insulinei, apoi vor fi reduse drastic. Acest efect de roller-coaster determină senzaţia de foame să apară din nou, ceea ce va duce la dorinţa de a mânca şi mai mult.
Pe termen lung, dietele bogate în acest aliment alături de altele cu un nivel mare de carbohidraţi pot duce la obezitate, diabet şi boli ale inimii.
Într-adevăr, cartofii sunt o importantă sursă de nutrienţi precum vitamina C, B6 sau potasiul şi nu este indicată excluderea lor totală din dietă. Însă, câteodată, îi poţi înlocui cu alte alimente. De exemplu, brocoli are de aproximativ nouă ori mai multă vitamina C decât cartofii, iar fasolea albă, dublu de potasiu. De asemenea, sunt bogate în fibre şi proteine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii