Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marile transformări ale crizei Melody, în faţă, sală de bal, în spate, împinge-tava (galerie foto)

ro

15 Aug, 2011 00:00 11851 Marime text

cap_4.jpgDacă mai exista vreun dubiu referitor la faptul că autoservirile reprezintă cea mai bună afacere a acestui sezon, ei bine, în momentul în care terasele de fiţe din Mamaia se transformă în „împinge-tava", situaţia este cât se poate de clară. Cel mai nou şi, poate, şi cel mai bun exemplu este Complexul Melody, situat chiar centrul „perlei litoralului", unde, până nu demult, îşi făceau siesta reprezentanţii cremei constănţene şi omologii lor din ţară.

În 2011 însă, pe fondul crizei, administratorii au schimbat strategia şi dintr-un local în care nu aveai ce căuta în slip şi papuci, fie ei şi de firmă, s-a transformat într-o frumoasă... autoservire. Este cert faptul că planul nu a fost deloc neispirat, pentru că, în comparaţie cu terasele din zonă, unde şeful de sală stă la intrare şi roagă turiştii să le treacă pragul, Self Melody nu duce lipsă de clienţi. Nu lipsesc de aici familii cu copii, prototipul turistului care alege astfel de locaţii, dar nici consumatorii mai cizelaţi, care, afectaţi de aceeaşi criză, probabil, au realizat că fiţele nu ţin de foame şi nici nu îngroaşă buzunarul. Luxul l-au transferat pe latura cealaltă a complexului, unde este amenajat Grand Ballroom, o sală mare şi frumos decorată, destinată nunţilor şi altor evenimente de acest gen.

Terasa Self Melody arată binişor, este spaţioasă şi are şi o zonă acoperită, unde turiştii se pot adăposti în zilele capricioase de sfârşit de vară. Meniul nu variază cu mult faţă de celelalte din aceeaşi categorie, astfel că mâncarea este de tipul „ca la mama acasă", adică ciorbe, supe şi tocăniţe. De apreciat că găsim aici şi câteva preparate mai alese, precum pui cu diferite arome exotice, sau garnituri uşoare, cum sunt cartofii cu rozmarin, de altfel foarte bine făcuţi. Exceptând faptul că bucătarii au exagerat puţin la capitolul condimente, mâncarea a fost proaspătă, gustoasă şi bine făcută. Preţurile nu sunt foarte mari, o supă, de exemplu, costând opt, nouă lei, o friptură între şapte şi zece lei, în funcţie de tipul de carne şi modul de preparare, iar garniturile până în opt lei. O cafea costă cinci lei, iar o apă plată, patru lei.

Self Melody funcţionează pe societatea Gold Lincoln SRL, având ca acţionari nume „grele" din lumea afacerilor locale: Geo Iulian Bolboceanu, care deţine mai multe firme în Constanţa, fie ele şi falimentare, Ion Vergil Lixandru, patronul de la Euro Vial Lighting, Dănuţ Marius Neacşu, managerul fostului Club XXI şi Anastase Mita, zis şi „Sică de la Melody". Administratorii societăţii sunt Anastase Mita şi Ion Vergil Lixandru.

Self Melody primeşte trei stele.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • satana 15 Aug, 2011 12:51 terasa e a lui virgil becacali varul ciobanului iar sus e sica-au distrus melody bar-au facut stina miroase a cacareze de oi