Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitoriu A sesizat DNA-ul în cazul lui Mazăre. Trimitere în judecată Horia Georgescu, fost șef ANI (document)

ro

11 Apr, 2015 13:32 2914 Marime text
ZIUA de Constanţa prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a opt inculpați care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P), precum și a 4 inculpați care aveau calitatea de experți evaluatori autorizaţi.

Printre cei deferiți Justiției se află Nicolescu Theodor-Cătălin, cercetat în stare de arest preventiv, fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, iar din data de 04.07.2008 secretar de stat la Ministerul Justiţiei, inclusiv la data comiterii faptelor, în prezent deputat, pentru luare de mită în formă continuată (24 acte materiale) și trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. De asemenea, pe lista inculpaților se află și Horia Georgescu (fost șef al Agenției Naționale de Integritate), cercetat în stare de arest preventiv, reprezentant al Ministerului Justiţiei, la data comiterii faptelor, acuzat de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Conform DNA, în prezenta cauză s-a produs un prejudiciu bugetului statului român în cuantum de 84.588.304 euro. Întregul rechizitoriu poate fi citit accesând secțiunea Documente.
Nu este de trecut cu vederea peste faptul că Radu Ștefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanța, în prezent aflat în stare de arest preventiv, ajuns în atenția magistraților după ce Horia Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Integritate, a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie „cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, întrucât, în calitate de reprezentant al Mun. Constanța, a semnat cinci contracte și un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) încheiate între Primăria Constanța și două societăți comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L. și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L.), care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care Radu Ștefan Mazăre se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale“, conform ANI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii