Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua decisiva pentru PNL

ro

04 Feb, 2010 03:10 1863 Marime text
cap_6.jpgMembrii Comisiei de statut din cadrul PNL s-au reunit, ieri, la Palatul Parlamentului, într-o primă şedinţă de analizare a propunerilor avansate până-n prezent.

Comisia pentru Statut este coordonată de seniorul PNL Mircea Ionescu Quintus şi are în componenţa sa 24 de liberali printre care şi doi constănţeni: preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir - ca reprezentant al Regiunii 2 Sud - Est, şi secretarul general al Ligii Aleşilor Locali ai partidului şi membru al Biroului Politic Central, Ionel Chiriţă. Deciziile ce vor fi luate de această structură sunt aşteptate cu interes de liberali, cu precădere de cei care doresc să acceadă la conducerea PNL. Cea mai importantă modificare statutară ar putea aduce liberalii în ipostaza de a-şi vota viitoarea structură de conducere a partidului pe baza unei moţiuni nu pe candidaturi individuale. De asemenea, funcţia de prim-vicepreşedinte ar putea dispărea, iar componenţa Biroului Politic Central s-ar putea reduce. Surse liberale susţin că, în acest context, Biroul Politic Central al PNL ar urma să fie alcătuit din preşedinte şi vicepreşedinţi cărora li se adaugă secretarul general şi membri de partid ce au înregistrat cele mai bune rezultate în ultimele teste electorale.

Adoptarea acestei variante ar defavoriza unii liberali care doresc să-şi continue activitatea în funcţii de vicepreşedinţi, precum şi pe aceia care vor să obţină un post de vice, însă au fost în tabăra lui Călin Popescu Tăriceanu. În cazul eliminării votului individual şi trecerea la un BPC al PNL mai suplu, candidaturile unora vor fi iarăşi sub semnul întrebării având nevoie de o susţinere mai numeroasă concomitent cu „infiltrarea" în echipa ce va fi propusă de candidatul la şefia partidului.

pnl_gheorghe_dragomir_01.jpgŞedinţă organizatorică

Părerile sunt împărţite însă, atât liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, cât şi preşedintele Comisiei de Statut a PNL nu sunt de acord cu introducerea votului la pachet pentru desemnarea conducerii partidului. Însă, pentru a împăca ambele tabere, nu este exclus să se apeleze la varianta mixtă, adică un vot pe listă combinat cu cel individual. Potrivit deputatului Gheorghe Dragomir, şedinţa de ieri a fost doar „una organizatorică". „Am transmis filialelor că, până luni, trebuie să transmită comisiei propunerile lor privind modificarea Statutului PNL. Miercuri, Comisia se va reuni cu începere de la ora 11.00, şi va lucra până la epuizarea tuturor propunerilor primite. Atunci se va decide ce modificări statutare vor fi supuse aprobării Congresului", a menţionat Dragomir. Liderul PNL Constanţa a reafirmat că sugestiile liberalilor de la malul mării vor fi exprimate şi centralizate vineri şi sâmbătă când sunt programate să aibă loc şedinţa Biroului politic Judeţean şi cea a Delegaţiei Permanente Judeţene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii