Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vadim "Mazare mi-a devenit simpatic cand am auzit ca e la cutite cu Geoana" (galerie foto)

ro

04 Jun, 2009 03:13 1541 Marime text
dsc09004.jpgAşa s-a adresat preşedintele PRM unei ziariste de la trustul de presă asociat cu primarul Radu Mazăre, prezentă la lansarea candidaţilor PRM la alegerile europarlamentare. 

Lansarea de ieri nu a ieşit cu nimic din reuniunile cu care Corneliu Vadim Tudor ne-a obişnuit: discursuri lungi, fără a aborda decât succint teme europene, scandări şi aplauze asemănătore celor din vremurile demult apuse. Preşedinţii PRM şi PNG, care şi-au unit forţele în campania pentru europarlamentare, Corneliu Vadim Tudor (PRM) şi George Becali (PNG) au ajuns şi la Constanţa să-şi lanseze candidaturile la Parlamentul Euopean.

Prezenţa celor doi preşedinţi la Constanţa a surprins opinia publică, în condiţiile în care sunt binecunoscute relaţiile divergente pe care liderul PRM de la malul mării, Niculae  Gheorghe le are cu şeful său.

De altfel¸ se pare că acestă lansare nu a fost decât o ocazie tocmai potrivită pentru a-şi arăta "simpatia" faţă de organizaţia de la Constanţa şi de cei care se află în fruntea ei. "Admirabil de dezorganizaţi", acestea au fost primele cuvinte cu care preşedintele PRM i-a întâmpiat pe susţinătorii peremişti şi penegişti prezenţi ieri în sala de conferinţe a unui restaurant din Mamaia. "Aşa arată organizaţia de la Constanţa. Dar după alegeri problemele se vor rezolva, vedem cu vom netezi asperităţile", a susţinut Vadim în timp ce liderul PRM constănţean nici nu era prezent în sală.

De altfel, pe tot parcursul discursurilor celor doi preşedinţi, Niculae Gheorghe nu a fost nici măcar o clipă în preajma tribunei la care se aflau cei doi şi staff-ul venit de la Bucureşti, ci numai către uşa de ieşire, preocupat probabil de detaliile organizatorice. Fapt care, pentru cei care cunosc situaţia conflictuală existentă între cei doi, a fost mai mult decât evidentă antipatia pe care şi-o poartă.

_mg_3090.jpg"Constanţa, o Californie în miniatură"

Chiar dacă era de aşteptat ca discursul preşedintelui PRM să nu fie unul concis şi la obiect, lucrurile au luat obişnuita întorsătură: de la cuvinte mai puţin laudative la adresa actualei guvernări, la o listă cu cei care au atras bani de la FNI în 1999, până la amintiri de pe vremea copilăriei sale.

"Noi, în loc să ne certăm, ne-am asociat. Interesele trebuie promovate de doi oameni ca noi mai ales că noi nu avem şefi", a declarat Vadim vizavi de colegul său de listă.  

Vadim a avut în mod surprinzător cuvinte de laudă la adresa Constanţei, pe care a apreciat-o ca fiind o "Californie în miniatură". "Ce are Constanţa nu are nimeni. Însă am văzut cerşetori¸ mulţi oameni amărâţi care nu au bani să-şi ia o legătură de ridichi. Oamenii sunt disperaţi", a completat peremistul.

Cei doi preşedinţi au avut, înainte de reuniunea din Mamaia, o întâlnire scurtă cu cetăţenii în piaţa Griviţei. Vadim a împărţit autografe pe preţurile produselor expuse la vânzare şi cărţi, fiind mai puţin băgat în seamă decât colegul său Becali, al cărui nume a fost scandat de simpatizanţi. Cunoscut ca fiind milos din fire, un cerşetor i-a cerut lui Becali 100 de euro, însă spre surprinderea acestuia, penegistul l-a gonind spunându-i însă că nu are de unde să-i dea.

Vadim nu a omis să-şi arate simpatia crescândă pentru primarul Radu Mazăre, la momentul în care şi-a îndreptat atenţia către o ziaristă din trustul de presă asociat cu numele edilului. "De când am aflat că e la cuţite cu Geoană mi-a devenit simpatic", s-a lăudat peremistul celor prezenţi în sală.

_mg_3117.jpg„Judeţul Dobrogea îmi este drag"

Departe de liderul PNG să aibă un discurs pus la punct care să includă teme europene. Amintirile din copilăria sa legate de Constanţa şi de vizitele pe care le făcea la mare au fost mai captivante pentru simpatizanţii prezenţi. Cum îi stă în fire Becali nu a putut să nu scoată o perlă în stilu-i caracteristic. "Pentru mine Constanţa este a doua casă. Mama ne duce la plajă la Palazu Mare când eram mici. Judeţul Dobrogea îmi este tare drag", îşi amintea Becali, cu mult mai mult calm decât suntem obişuiţi să-l vedem.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii