Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udemeristii constanteni pot rasufla usurati Independentii sa nu aiba pretentii la deconcentrate

ro

18 Mar, 2010 03:56 1587 Marime text
mircea_banias_09.jpgChiar dacă la nivelul judeţului Constanţa parlamentarii independenţi au pus deja ochii pe un post de adjunct dintr-o instituţie deconcentrată, senatorul Sorin Serioja Chivu fiind mandatat să poarte deja discuţii în acest sens cu senatorul PD-L constănţean Mircea Banias, marţi, premierul Emil Boc a transmis independenţilor că trebuie să-şi ia gândul de la funcţii, pentru că acestea nu se dau pe criterii politice.

De altfel, în urmă cu o săptămână, liderul organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa a precizat că independenţilor nu le-ar fi dat oricum vreun post de conducere aflat la acest moment în ograda PD-L-ului ci ar fi găsit vreun pesedist ori liberal uitat pe vreo funcţie pe care l-ar fi schimbat cu un independent, dacă situaţia ar fi impus. În plus, discuţiile de la începutul lunii martie cu senatorul independent trimis de Gabriel Oprea la Constanţa pentru tratative au fost doar de tatonare, acestea urmând a fi reluate după ce modificările la statutul funcţionarilor publici va fi modificat.

Numai că, în urmă cu două zile, premierul Emil Boc a precizat, în contextul solicitărilor independenţilor, că noua lege la nivelul deconcentratelor „pune accent pe funcţia publică, şi mai puţin pe cea politică". Acesta a adăugat de altfel, că susţine ideea ca fiecareformaţiune politică ce susţine actul de guvernare să participe la nivelul acestuia cu ponderea pe care o are. „La nivelul deconcentratelor, acum avem o nouă lege, care pune accent pe funcţia publică, şi mai puţin pe partea politică.Legea trebuie să fie respectată de toată lumea în această ţară", a subliniat Emil Boc.

Cu alte cuvinte, pretenţiile independenţilor de a obţine un post de adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud - Est Constanţa, în detrimentul UDMR-ului, formaţiune care a solicitat iniţial acest fotoliu pentru unui dintre inspectorii încadraţi în această instituţie, nu par să se concretizeze prea curând.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii