Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunai Cadâr îşi îndreaptă din nou tirul plângerilor spre UDTTMR Fostul vameş cere anularea alegerilor de la Constanţa?!

ro

28 May, 2012 02:16 2074 Marime text
După ce pe 5 mai a.c. fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, Sunai Cadâr, acţiona în judecată Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România pentru îngrădirea dreptului de a candida şi de a fi ales în cadrul alegerilor organizate la nivelul organizaţiei Constanţa a UDTTMR, zilele trecute, la Judecătoria Constanţa, a fost înregistrată o nouă plângere, cu numărul unic de dosar 12445/212/2012. Cadâr solicită anularea actului de validare a rezultatelor alegerilor de la organizaţia UDTTMR Constanţa, câştigate de Omer Kenan. Şi în acest dosar, UDTTMR are calitatea de pârât. Ca şi în cazul primei acţiuni în instanţă, conducerea uniunii, reprezentată de avocatul Amet Varol, nu are ştiinţă de această nouă plângere formulată de Cadâr.

Reamintim că la finalul lunii aprilie, mai exact pe data de 27, alegerile din organizaţia Constanţa s-au desfăşurat sub pază. Mai mulţi membri ai Uniunii au spus că nu au fost lăsaţi să intre în sediu ca să voteze. Angajaţii unei firme de pază au fost pe post de filtru la uşă şi nu i-au lăsat înăuntru decât pe cei care erau pe listă. Voci din rândul uniunii au susţinut că listele s-au schimbat de trei ori până să înceapă votarea. Cei rămaşi pe dinafară s-au revoltat şi au susţinut că votul este măsluit. Printre aceştia şi Sunai Cadâr, care nu a putut participa la alegeri, candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al filialei Constanţa şi cea pentru membru în comitetul executiv fiind respinse fără o motivare prealabilă. Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a UDTTMR s-au înscris trei candidaţi: Omer Kenan, Ainur Menabit şi Elvis Ismail, câştigătorul fiind Omer Kenan.

Precizăm că am încercat să aflăm mai multe amânunte despre plângerea înregistrată săptămâna trecută, însă autorul acesteia nu a putut fi contactat. Familia a transmis că Sunai Cadâr nu se află în localitate. Vom reveni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii