Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situatia directorilor DADR la mana avocatilor

ro

10 Feb, 2010 02:44 1896 Marime text
cap_4.jpgNumirea pe criterii politice a şefilor de deconcentrate şi înlocuirea lor odată cu schimbarea puterii poate fi considerată mană cerească pentru avocaţi.

Pe masa instanţei de contencios administrativ şi fiscal se află alte două dosare ce-şi aşteaptă verdictul. Primul, cu număr 162/36/2010 a fost înregistrat în data de 8 februarie şi are ca obiect suspendarea executării unui act administrativ. În fapt, este vorba de acţiunea intentată de fostul director-coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Constanţa, democrat-liberala Paraschiva Bobe care a dat în judecată Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. „Demersul meu este pentru repunerea în funcţia de director al DADR şi de apărare împotriva domnului Boris Parpală (n.r. actualul director al instituţiei nominalizat, la începutul anului trecut, de PSD Constanţa)", ne-a explicat Bobe. În opinia sa, dacă un şef de deconcentrat „a venit cu o căruţă politică, ar trebui să plece odată cu ea". „Toţi am fost numiţi politic, dar când mi s-a spus să plec, am plecat fără să fac scandal. Şi eu am câştigat un concurs organizat pentru numirea pe post", a adăugat ex-directorul DADR.

Procesul intentat de Paraschiva Bobe are termen de judecată în data de 3 martie. Până la clarificarea situaţiei şi emiterea deciziei judecătoreşti definitive, fostul director PD-L are o dublă preocupare fiind trimisă la Unitatea Fitosanitară să presteze două activităţi total diferite: carantină şi tehnică(!?).

În aceeaşi zi (n.r. 8 februarie), tot pe contencios administrativ şi fiscal, fost înregistrat şi dosarul cu numărul unic 163/36/2010 având acelaşi obiect: suspendare executare act administrativ. Cel ce a intentat acţiunea este fostul director adjunct al DADR Constanţa, Adrian Negură. Şi el membru PD-L, Negură s-a ocupat de dezvoltare rurală şi, cu ajutorul instanţei, speră să-şi recapete funcţia obţinută anul trecut, în baza concursului susţinut pentru ocuparea acelui post. Ca şi colega sa de partid, fostul adjunct de la DADR Constanţa a dat în judecată ministerul de resort şi are primul termen de judecată în data de 4 martie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii