Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seful UFD, in vizita la Constanta

ro

15 Aug, 2002 00:00 788 Marime text

Vosganian trage cu dintii de polul popular

"Pentru a accede in Uniune, Romania trebuie sa dezvolte o forta politica populara de sine statatoare si tocmai de aceea noi dorim crearea acestui pol care ar putea, dincolo de orice speculatii, sa constituie garantia integrarii europene si a unei opozitii solide si constructive", a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Consiliului National al UFD

Varujan Vosganian, alias tatuca Uniunii Fortelor de Dreapta, a sustinut ieri o conferinta de presa, profitand de prezenta sa la Constanta. Vosganian a participat marti, la Mangalia, la Targul de carte, ocazie cu care acesta si-a prezentat opera de capatai, un tratat intitulat "Mesajul dreptei romanesti". Deplasarea la Constanta face parte dintr-un mai lung turneu prin tara al fostului lider UFD, pentru promovarea ideii de constructie a unui veritabil pol popular, care sa aiba corespondent la nivel european. In cadrul intalnirii cu presa, Vosganian a marsat pe aceeasi idee a conturarii unui pol politic format din formatiuni populare. "Ca singur partid vizionar de pe scena politica romaneasca, apreciem ca prezenta unui partid popular ar legaliza integrarea europeana. Credem ca trebuie sa fim mai interesati de acest aspect, si nu numai de integrarea in NATO. Asta pentru ca socoteala PSD este foarte simpla. Social-democratii grabesc intrarea in NATO, mizand ca integrarea europeana este un proiect care va apartine altor guvernari", a precizat Varujan Vosganian. Presedintele Consiliului National al Fortelor de Dreapta considera ca atata timp cat, in Romania, Partidul Popular European nu va avea corespondent (PPE fiind partidul majoritar in Parlamentul European), tara noastra nu va izbuti sa intre in UE. "Pentru a accede in Uniune, Romania trebuie sa dezvolte o forta politica populara de sine statatoare si tocmai de aceea noi dorim crearea acestui pol care ar putea, dincolo de orice speculatii, sa constituie garantia integrarii europene si a unei opozitii solide si constructive", a mai afirmat Vosaganian. Pe de alta parte, "parintele" dreptei autohtone considera ca in Romania lucrurile nu pot reveni la o normalitate fireasca atata timp cat filozofia actualei guvernari este represiva de tip comunist.

Ultimele sondaje - puntea relansarii UFD

Referindu-se la sondajele lunii iulie, in care partidul pe care-l reprezinta este cotat la 2%, Vosganian spune ca acest procent este insuficient pentru intrarea in Parlament, insa tocmai bun pentru pregatirea relansarii UFD, cu toate ca dezvoltarea dreptei in tara noastra reprezinta un real pericol pentru fiecare dintre clicile care conduc in prezent judetele. "Va dau exemplul Constantei - o adevarata feuda, unde oameni cu comportament de aristocrati si veleitati de dictatori fac legea, cetatenii fiind permanent sub presiunea administratiei publice locale", declama liderul de dreapta. Pentru contracararea acestor porniri neaose cripto-comuniste, UFD este decis sa puna in practica un program ce urmeaza a fi lansat in perioada 23 august - 1 septembrie, in vederea constructiei dreptei romanesti, singura alternativa moderna la realitatile impuse de guvernarea Nastase. In demersul lor, reprezentantii UFD au speranta ca li se vor alatura ca parteneri acei liberali si taranisti cu viziuni reale de dreapta. Totodata, Vosganian a declarat ca ia in calcul posibilitatea unei colaborari transpartid in special cu o parte a liberalilor. Legat de actuala criza din PNL, Varujan Vosganian a admis ca relatiile sale personale cu Stolojan sunt sporadice, insa a tinut sa-i recomande acestuia detasarea de vechile amicitii cu PSD si mai multa concentrare in vederea ducerii la bun sfarsit a mandatului cu care va fi investit la congresul PNL, de la finele acestei luni.

"Ma ingrijoreaza vitalitatea FSN"

Refesenizarea opozitiei din Romania este intr-adevar o problema care, daca nu va fi tratata cu reticenta cel putin de liberali, risca sa devina o povara cotidiana. Acest aspect a fost semnalat si de Vosganian, care s-a declarat ingrijorat de vitalitatea si incapatanarea cu care rezista pe scena politica. Si asta pentru ca PD nu reprezinta o alternativa la guvernare, pentru ca sangele apa nu se face. Vosganian este de parere ca singurii care ar putea sa se opuna refesenizarii sunt liberalii autentici. Numai ca o colaborare Stolojan - PSD prin liantul Iliescu (greu, dar nu imposibil de realizat) ar infunda definitiv Romania intr-o gaura neagra. In alta ordine de idei, Vosganian crede ca si in Partidul Democrat sunt oameni de dreapta, chiar daca Basescu face clar o politica de stanga. "Pana sau Boc sunt politicieni cu gandire de dreapta care oricand s-ar putea alatura reconstructiei adevaratei drepte romanesti", a conchis Vosganian. In opinia acestuia, PD va avea soarta defunctului ApR, iar acest lucru se va intampla atunci cand Basescu nu va mai reprezenta rampa de refulare a dusmanilor premierului Nastase, "aspirina pe care o iei sa-ti treaca durerea de cap pe moment".

Laude pentru organizatia locala

Nu stim altii cum sunt, dar Vosganian, ori de cate ori vine la Constanta, are numai cuvinte de lauda pentru colegii de pe litoral. O luam ca atare, dar trecem peste, pastrandu-ne comentariile pentru dupa alegeri. Cu toate asperitatile si ostilitatile existente in plan local intre UFD si PNL, in optimismul debordant pe care-l afiseaza, Vosganian trece cu vederea - cu parerile de rau de rigoare - peste ultimele declaratii pesimiste ale liderului liberal local, Puiu Hasotti, si opineaza, mai curand cu titlu de recomandare, ca "o alianta intre cele doua formatiuni politice in plan local ar fi benefica si indestructibila, asigurand chiar castigarea Primariei Constanta la alegerile locale din 2004".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii