Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest anemic al pensionarilor, la PDL (video + galerie foto)

ro

02 Oct, 2010 00:00 1524 Marime text
7_protest_pdl.jpg

O parte dintre membrii Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, împreună cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, au încercat ieri, de Ziua Internaţională a Pensionarilor, în faţa sediului PDL de la judeţ, să-şi manifeste nemulţumirea faţă de adoptarea legii sistemului unitar de pensii. Chiar dacă se aşteptau ca măcar unul dintre cei patru parlamentari constănţeni să-i întâmpine la sediul partidului pentru a-i transmite păsurile, în afara secretarului executiv al BPJ, Constantin Avătavului, nu era nimeni la sediu.

Mitingul disperării, aşa cum l-au caracterizat cei prezenţi, a încercat să scoată la iveală nenumăratele nemulţumiri ale pensionarilor şi ale celor care au asigurat la un moment dat securitatea în stat, în ceea ce priveşte conţinutul legii unitare a pensiilor. Cele aproape 100 de persoane participante la protest au strigat lozinci împotriva actualului Executiv, dar şi a parlamentarilor PDL de Constanţa, cărora le-au cerut să-i ajute pentru ca proiectul Legii unitare a pensiilor să nu devină lege. 

Colonelul în rezervă Remus Macovei, în calitate de reprezentant al Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, a citit o scrisoare de protest pe care ulterior a înaintat-o democrat-liberalilor de la judeţ, prin care reclamă lipsa sprijinului din partea celor care se află acum la conducerea ţării faţă de două categorii sociale. 

Constantin Avătavului, singurul reprezentant al organizaţiei care era în sediu, a declarat că nu a fost nimeni înştiinţat din PDL despre protest şi nici că vor să stea de vorbă cu parlamentarii constănţeni. „Nu ne-au anunţat că vor să stea de vorbă cu vreunul dintre parlamentari. O să luăm scrisoarea pe care au pregătit-o pentru noi, o vom înregistra şi preda ulterior parlamentarilor“, a mai adăugat democrat-liberalul. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii