Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta „Trebuie să am şi experienţa mării ca să fiu bun de lider”

ro

31 Aug, 2013 00:00 1344 Marime text
Prezent ieri la Constanţa, premierul Victor Ponta a efectuat şi o vizită în Portul Militar, la invitaţia ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

„La invitaţia ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, am fost pe mare, că aşa mi-a zis, că trebuie să am şi experienţa mării ca să fiu bun de lider. E o aplicaţie a fregatelor noastre şi, sincer, dincolo de glumă, chiar am fost mândru să-i văd pe militarii noştri din Mariana Militară”, a declarat premierul la deschiderea şedinţei Reuniunii Birourilor Parlamentare PSD, de ieri, de la Pavilionul Expoziţional din Constanţa.

Majoritatea parlamentară a funcţionat ireproşabil, dar cu tineri care absentează

Premierul a trecut mai apoi la evaluarea activităţii parlamentare, afirmând că grupul parlamentar a funcţionat ireproşabil pe chestiuni legislative serioase. „Aţi fost un grup parlamentar şi o majoritate parlamentară care a funcţionat ireproşabil în lucrurile importante. Eu m-am simţit susţinut de dumneavoastră în momentele importante, momentele grele, şi aici mă refer în primul rând la angajarea răspunderii Guvernului pe aceea problemă uriaşă pe care nu o rezolvase nimeni cu restituirea proprietăţilor. Din punctul ăsta de vedere, pe lucruri într-adevăr serioase, nu am ce să vă reproşez şi, dimpotrivă, vreau să vă mulţumesc că m-aţi sprijinit”, a afirmat premierul.
Victor Ponta a avut de adus şi reproşuri, în special tinerilor parlamentari care lipsesc de la şedinţele Legislativului. „Sunt şi lucruri strict politice sau de partid, la unii dintre voi, nu la toţi, pe care le am de reproşat, legat de prezenţa la Parlament şi la activitatea parlamentară. Nu mă ascund să vă spun că, de obicei, cei vinovaţi sunt cei tineri. Că toţi zicem că am adus foarte mulţi tineri, foarte mulţi parlamentari la primul mandat. Mi-au prezentat cei doi lideri situaţia şi cam ăia lipsesc. Ăia care sunt la primul mandat şi poate că le-am făcut un rău că i-am făcut parlamentari. E foarte important să fiţi prezenţi, să fiţi implicaţi, să participaţi la comisii. În mod special reprezentanţii noştri din birouri permanente, din comisii, cred că şi-au făcut foarte bine treaba de fiecare dată”, a declarat Ponta.
Premierul le-a atras atenţia tuturor parlamentarilor că urmează o toamnă cu proiecte importante şi că activitatea Parlamentului trebuie să funcţioneze ireproşabil. „Vreau să vă rog însă ca în toamnă să ne sprijiniţi şi trebuie să funcţioneze ireproşabil în continuare activitatea noastră. Cel mai important proiect al toamnei, al PSD şi al USL, este legat de chestiunea descentralizării şi regionalizării”, le-a transmis Ponta parlamentarilor, la Constanţa, în cadrul Reuniunii Birourilor Parlamentare PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii