Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L pierde, PSD castiga

ro

14 Feb, 2009 02:22 3361 Marime text

colaj_cap2.jpgMihai Petre şi Mircea Iustian riscă să nu mai ajungă subprefecţi, spre deosebire de Gigi Chiru, care ar putea deveni unul dintre secunzii prefectului, după ce porţile ITC i s-au închis

Negocierile şi jocurile de culise pentru ocuparea de funcţii în fruntea unor instituţii publice sunt departe de a ajunge la final.

Chiar dacă PD-L a făcut deja publice propunerile pentru conducerea deconcentratelor, iar PSD şi-a stabilit configuraţia fotoliilor de conducere, fără însă a o anunţa oficial deocamdată, se pare că permutările nu s-au încheiat.
Aşa se face că, potrivit unor surse apropiate coaliţiei de guvernământ, democrat-liberalii Mihai Petre şi Mircea Iustian ar fi pierdut cursa pentru funcţiile de subprefect. Aşa cum am mai spus, aşezarea în funcţii va mai dura până ce PSD sau PD-L, după caz, vor hotărî că omul potrivit a nimerit la locul potrivit.
Se vorbeşte şi că Gigi Chiru şi-a luat adio de la funcţia de şef al Inspectoratului Teritorial de Construcţii Constanţa, iar motivul ar fi acela că nu are studii superioare tehnice de durată, aşa cum cere descrierea postului. Totuşi, se pare că Gigi Chiru nu a renunţat la ideea de a ocupa o funcţie şi că acum râvneşte şi el la funcţia de subprefect. Se pare că, până la urmă, funcţia de şef al ITC Constanţa va fi ocupată de social-democratul Ion Florentin, actualul şef al Serviciului Control Calitate Lucrări de Construcţii (SCCLC) Constanţa, fostul Inspectorat Judeţean de Construcţii.  

Learciu n-ar mai fi omul pentru OCPI...

Se mai zvoneşte că tânărul avocat Daniel Learciu nu ar fi cel ce va ocupa funcţia de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Deja, gura lumii vorbeşte despre un alt democrat-liberal pentru acest post, căruia nu i s-ar putea reproşa nimic din punct de vedere al pregătirii. Este vorba despre fostul candidat al PD-L pentru mandatul de senator al Colegiului Uninominal nr. 2, Daniel Florea. Pentru a verifica dacă este adevărat sau nu, mai ales că este vorba despre o funcţie judeţeană, cu atât mai mult cu cât preşedintele PD-L Constanţa, Mircea Banias, a spus că îşi va susţine colegii nominalizaţi până în pânzele albe, l-am contactat telefonic pe Daniel Florea. Democrat-liberalul ne-a infirmat informaţia, adăugând că numele său nu este în discuţie pentru nicio funcţie la nivel judeţean. El a adăugat că are unele propuneri pentru a ocupa un post la nivel central, dar a subliniat că nu este interesat neapărat să ocupe o funcţie.

Anghel_Panait.jpgPSD a găsit înlocuitori pentru Sponte şi Ciobanu

Democrat-liberalul Marius Ciobanu, nominalizat de PD-L Constanţa, şi-a luat şi el adio de la postul de director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Se pare că funcţia va reveni în cele din urmă pesediştilor care l-au şi nominalizat pentru acest post pe Bogdan Dima.
În ce priveşte funcţia de director al Centrului Regional 2 pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Constanţa, pentru care democrat-liberalii îl desemnaseră pe tânărul Adrian Sponte, se pare că aceasta va reveni tot unui social-democrat. Este vorba despre ţărănisto-pesedistul Anghel Panait, fost consilier local al Constanţei, fost viceprimar al Constanţei în perioada 1999 - 2000, actualmente profesor de matematică în cadrul Universităţii „Ovidius".   

{mos_ri:PD-L,PSD} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii