Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul se reuneşte, luni, pentru învestirea Guvernului Orban. Sunt necesare 233 de voturi pentru învestirea noului Executiv

ro

04 Nov, 2019 08:23 1973 Marime text
Luni, Parlamentul României se reuneşte pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban, informează Agerpres.

Şedinţa începe la ora 14,00.

Conform programului, premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului.

Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului.

Marţi şi miercuri, miniştrii propuşi în Cabinetul Orban au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, trei din cei 16 primind aviz negativ de la parlamentari. Astfel, Florin Cîţu - propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Ion Ştefan - propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Violeta Alexandru - propusă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale au primit aviz negative.

Pentru ca Guvernul să fie învestit este nevoie de prezenţa a cel puţin 233 de parlamentari la şedinţă şi de întrunirea a minimum 233 de voturi favorabile.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii