Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oprea a cerut prefectilor atentie maxima fata de persoanele nevoiase

ro

12 Jan, 2009 02:47 729 Marime text
În cadrul unei videoconferinţe desfăşurate sâmbătă, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, a cerut prefecţilor să dispună persoanelor abilitate să se implice în identificarea celor ce au nevoie de ajutor.

Demnitarul a solicitat ca, în cazul bătrânilor bolnavi, a familiilor nevoiaşe, al persoanelor fără adăpost şi al copiilor aflaţi în grija unor persoane vârstnice, să se identifice soluţii pentru asigurarea încălzirii locuinţelor în care stau, precum şi amenajarea unor spaţii în care să poată fi adăpostiţi. Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a atras atenţia ca pacienţii ce reprezintă cazuri sociale să nu fie ţinuţi în locurile de primire urgenţă. Dacă nu sunt adăposturi amenajate de administraţiile publice locale, el a sugerat să se găsească alte spaţii pentru protejarea persoanelor respective, astfel încât să se evite creşterea numărului de decese cauzate de hipotermie.
De asemenea, ministrul Oprea a anunţat că a constituit un colectiv care va monitoriza situaţia CET-urilor, astfel încât criza gazelor să nu fie resimţită la nivelul populaţiei. Prezent la videoconferinţă, directorul CET Constanţa a asigurat că judeţul are rezerve pentru încă 12 zile şi de marţi sau miercuri, dacă situaţia nu se rezolvă, urmează să sosească păcură pentru a completa sau a menţine stocurile la nivel de siguranţă. La rândul său, directorul RADET Constanţa, Ilie Rachieru, a asigurat că regia funcţionează la parametri normali şi, doar în cazul în care alimentarea cu gaze nu s-ar fi reluat, se putea recurge la măsuri de genul să nu se mai furnizeze apă caldă sau să beneficiem de apă caldă doar dimineaţa şi seara.
Un alt aspect discutat în cadrul videoconferinţei de sâmbătă a vizat îndeplinirea sarcinilor privind relaţiile internaţionale poliţieneşti, în aşa fel încât până pe 23 martie, când începe prima misiune de evaluare Schengen, totul să fie în regulă. Aderarea României în spaţiu Schengen reprezintă o prioritate a Ministerului de Interne, drept pentru care ministrul Oprea a subliniat că nu va accepta „niciun fel de abatere de la dispoziţiile pe care le voi transmite". România ar urma să adere la spaţiul Schengen în luna martie 2011.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii