Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medgidia a devenit zona de tranzit pentru sinistrati

ro

20 Aug, 2002 00:00 1098 Marime text

Locuitorii din Pietreni si Cuza Voda pot incepe reconstructia caselor distruse de viituri

Prefectul judetului a participat la distributia materialelor de constructii catre familiile lovite de inundatii

Prefectul judetului, Gheorghe Martin, a condus ieri delegatia compusa din membrii Comisiei pentru Dezastre, care s-a deplasat la Medgidia, unde a inceput distribuirea materialelor de constructii pentru sinistrati. Prefectura Constanta a inaintat un proiect de hotarare de guvern prin care a solicitat alocarea de despagubiri - in materiale de constructii - urmare a fenomenelor meteorologice nefavorabile produse in perioada iulie-august. Materialele alocate de catre Guvernul Romaniei sunt depozitate la doua societati din localitatea Medgidia: IMUM, respectiv Comat. Incepand de ieri, in prezenta reprezentantului Guvernului in teritoriu, a inceput repartitia ajutoarelor pentru localitatile Pietreni, care apartine de comuna Deleni, si Cuza Voda, apartinand de comuna Castelu. Valoarea ajutoarelor depozitate la societatile medgidiene este de 3,550 miliarde de lei. S-au primit 100 de tone ciment, 20 tone de var, 80.000 bucati caramida, 45.000 bucati tigla, 120 mp geam, 720 metri cubi BCA, 60.000 metri cubi cherestea plus tabla zincata si 30 tone otel-beton. Gheorghe Martin spune ca, in pofida faptului ca manipularea materialelor a fost anevoioasa, gratie CFR s-a reusit scutirea taxei de locatie. Prefectul judetului a multumit public tuturor celor care au pus umarul pentru ajutorarea oamenilor aflati in nevoi datorita pagubelor substantiale produse in urma inundatiilor.

La Ghindaresti, oamenii muncesc la reconstructia locuintelor

In cadrul unei conferinte de presa, sustinuta la Primaria Medgidia, prefectul judetului a remarcat faptul ca, in ciuda dezastrelor, locuitorii din Ghindaresti nu pregeta nici un efort pentru reconstructia locuintelor. "Am gasit oameni care lucrau la case, oameni care-si ajutau vecinii in nevoie. Ma bucura acest lucru", a precizat Martin.

Rasova se confrunta cu o dubla nenorocire

Incidentul dintre primarul si viceprimarul comunei Rasova este de notorietate. In cadrul conferintei de ieri, reprezentantul Guvernului in teritoriu a declarat ca nu doreste cu orice pret mentinerea scandalului in localitate, ci mai degraba reconcilierea celor doua parti aflate in conflict. Referindu-se la pagubele produse in localitate, prefectul a precizat ca, momentan, nu s-a incheiat evaluarea acestora. Dupa finalizarea analizei in teritoriu, Prefectura va proceda la fel ca si in celelalte cazuri, respectiv prin intocmirea unui proiect de hotarare privind alocarea de fonduri pentru familiile din localitate care au suferit de pe urma inundatiilor.

Bosanceanu doneaza 200 de milioane de lei in numele Presedintiei Romaniei

Alaturi de Guvern si autoritatile locale, si Presedintia Romaniei s-a implicat in ajutorarea locuitorilor din comuna constanteana Ghindaresti. Gheorghe Martin a anuntat ieri ca, in numele Presedintiei Romaniei, omul de afaceri Gheorghe Bosanceanu va dona 200 de milioane de lei localnicilor comunei. Pana in prezent, la Ghindaresti au fost distribuite materiale de constructii constand in ciment si teava, precum si apa minerala. Martin il va insoti special pe Gheorghe Bosanceanu pentru predarea donatiei in localitate, cu atat mai mult cu cat prefectul va duce ghindarestenilor si mesajul de sprijin al presedintelui Ion Iliescu. Pentru aceasta localitate au fost alocate si alte 730 milioane de lei in cadrul ultimei sedinte de Guvern. In contul acestei sume, vor ajunge la Constanta alte tone de materiale de constructii in urmatoarea perioada. Cheltuielile legate de ambalarea si transportul produselor sunt suportate de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat din disponibilul creat in conditiile legii. Distributia produselor catre populatie se va face de catre Prefectura. In alta ordine de idei, conform HG 776/2002, in judetul Constanta se vor efectua investitii de regularizare a raului Agic Kabul pe lungimea de 3 km pe sectorul DN 22 - Cuza Voda 12 si lucrari de corectare a torentelor pe Valea Irisului, in zona Deleni. Ambele investitii, finantate de catre Guvernul Romaniei, se ridica la peste 3,5 miliarde de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii