Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Brailoiu catre Susman „Sa va cautati sediu pentru APIA!" (galerie foto)

ro

07 Apr, 2009 03:01 4070 Marime text

investire_Susman.jpgPrima veste proastă pentru proaspătul învestit în funcţia de director al APIA Constanţa, Aurel Şuşman, a venit de la prefectul Tit Liviu Brăiloiu

Sala ovală a Prefecturii Constanţa a găzduit, ieri, prima învestire în funcţia de director al unui serviciu deconcentrat. Norocosul: Aurel Şuşman, noul şef al APIA Constanţa. La eveniment au participat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petrică Miu, şi angajaţii APIA.

Prin decizia nr. 461/2 aprilie 2009, semnată de directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Daniel Constantin, APIA Constanţa are un nou director, în persoana social-democratului Aurel Şuşman. În document se precizează că acesta deţinea funcţia de consilier clasa I la Serviciul Sector Zootehnic din cadrul Direcţiei Ajutoare de Stat şi Subvenţii şi a fost detaşat pentru exercitarea temporară a funcţiei de director executiv al Centrului Judeţean Constanţa, până la organizarea concursului pentru ocuparea acestui post. Decizia a fost citită de prefectul judeţului, Tit Liviu Brăiloiu, care l-a avertizat pe Şuşman că a preluat instituţia „în plină criză", dar speră să facă faţă acestei noi provocări. Bucuria şi emoţiile proaspătului director n-au avut timp să se manifeste, întrucât reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut să-l aducă cu picioarele pe pământ. Deoarece APIA îşi desfăşoară activitatea în clădirea unde funcţionează Prefectura Constanţa şi CJC, prefectul i-a solicitat lui Aurel Şuşman să urgenteze găsirea unui alt sediu. „Spaţiul este redus pentru angajaţii din CJC şi Prefectură. Aveţi fonduri şi toate instrumentele la îndemână, deci găsirea unui nou sediu va trebui să fie o prioritate", a precizat Tit Liviu Brăiloiu.

Cine este noul director APIA


Născut în oraşul Eforie, Aurel Şuşman şi-a definitivat studiile la Craiova, fiind absolvent al Facultăţii de drept civil şi comercial din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu, şi s-a stabilit în Bucureşti. În prezent este acţionar majoritar la o firmă care, iniţial, a avut ca obiect de activitate construcţiile, iar acum s-a axat pe consultanţă juridică. Şuşman ne-a declarat că va transfera acţiunile respective, întrucât nu vrea să dea naştere la tot felul de speculaţii.
Membru PSD Eforie din 2001, Aurel Şuşman a fost, până pe 12 martie anul curent, consilierul personal pe probleme de achiziţii publice şi administrative al ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi. Anterior, el a ocupat şi un post de consilier în cadrul Ministerului Agriculturii.

Funcţia înlătură supărarea

Iniţial, Dumitru Mergeani, fostul şef al APIA Constanţa, nu admitea că ministrul Agriculturii l-a demis pe motiv că nu are documentul care să-i confirme eliberarea din funcţie, iar nemulţumirea era uşor sesizabilă. Ieri, acceptarea realităţii a luat locul supărării, iar eliberarea din funcţie era „în ordinea firească a lucrurilor". Motivul acestei schimbări este lesne de înţeles. „Eu rămân director adjunct în cadrul instituţiei", ne-a spus zâmbitor Mergeani. Şi dacă tot s-a păstrat în sistem, acesta l-a asigurat pe noul director de tot sprijinul şi colaborarea sa şi a colegilor. „Predau APIA cu rezultate foarte bune. Suntem printre primele judeţe şi vrem să ne menţinem la acelaşi nivel, dacă nu mai bine. După cum ştim, e mai uşor să obţii un trofeu, dar mai greu să-l păstrezi", ne-a declarat adjunctul lui Şuşman.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii