Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Funcţionarii Primăriei Constanţa s-ar putea trezi cu sechestru pe bunuri

ro

06 Oct, 2010 02:46 2558 Marime text
Sindicat_primarie_Antoanela_Dancu_069.jpgPotrivitcelor declarate de purtătorul de cuvânt al Sindicatul Liber alSalariaţilor din Administraţia PublicăLocală, Antuanela Dancu, o nouă decizie a Curţii de Conturi ar fistabilit că şi în 2009 angajaţii din Primăria Constanţa ar fi primitdrepturi salariale reprezentând sporuri necuvenite. Cu alte cuvinte,pe lângă banii pe care trebuie să-i returneze din sporurile apreciateca nelegale pentru anul 2008, angajaţii din Primărie ar trebui săreturneze acum şi banii primiţi în 2009. În total, cu aproximaţie,câte 300 de milioane de lei vechi de fiecare angajat.

Antuanela Dancu a declarat că ieri după-amiază urma să se desfăşoareo şedinţă a SindicatuluiLiber al Salariaţilor din Administraţia Publică Locală, în cadrulcăreia se hotărăşte modalitatea în care se va acţiona în judecată,individual sau în grup, această a doua decizie a Curţiide Conturi. „Fiecărui angajat i s-a dat un fel de fişă pe care trebuiesă o completeze şi în care să-şi exprime opţiunea în ceea ce priveşteacţionarea în grup sau individual a celei de-a douadecizii a Curţii de Conturi Constanţa", a mai spus Dancu. Ea a susţinutcă s-a stabilit ca angajaţii să returneze câte o treime din salariu, încontul sporurilor considerate nelegale de către Curtea deConturi pentru 2008, însă în cazul în care salariile sunt prea micieste posibil să se pună sechestru pe bunurile angajaţilor. „În cazul încare nu se pot înapoia banii din salariu,s-ar putea să se îndrepte asupra bunurilor personale ale fiecăruiangajat". Potrivit celor două decizii ale Curţii de Conturi, fiecaresalariat ar trebui să returneze cu aproximaţie câte 300 de milioanede lei vechi.

Recurs în cazul primei decizii a Curţii de Conturi

În luna martie a acestui an, salariaţii din Primărie afiliaţi laSindicatul Liber al Salariaţilordin Administraţia Publică Locală dădeau în judecată municipiuluiConstanţa, Consiliului Local, dar şi pe primarul Radu Mazăre şiPrimăria Constanţa, în cazul deciziei Curţii de Conturi privindreturnareasporurilor pentru anul 2008. Ulterior, după ce au pierdut pe fondprocesul pe care l-au intentat împotriva deciziei Curţii de Conturi, pe30 septembrie, angajaţii Primăriei au declarat recurs deciziei date deinstanţă în cazul dosarului nr. 2313/118/2010. Termenul stabilit deinstanţă pentru judecarea recursului este 24 noiembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii