Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondurile europene, condiţionate de respectarea statului de drept Huţucă (PNL) - „România va pierde miliarde de euro, deoarece PSD şi ALDE sunt disperate să controleze Justiţia!“

ro

03 May, 2018 00:00 2236 Marime text
Propunerea de buget pentru perioada 2021-2027, prezentată ieri de Comisia Europeană în Parlamentul European, condiţionează finanţarea europeană de respectarea statului de drept.
 
„Respectarea statului de drept reprezintă o condiţie prealabilă esenţială pentru buna gestiune financiară şi pentru eficacitatea finanţării din partea UE. Comisia propune, prin urmare, un nou mecanism care să protejeze bugetul UE de riscurile financiare legate de deficienţele generalizate care afectează statul de drept în statele membre“, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.
 
Practic, cu ajutorul noilor instrumente propuse, UE va putea să suspende, să reducă sau să restricţioneze accesul la finanţarea din partea UE în mod proporţional cu natura, gravitatea şi amploarea deficienţelor care afectează statul de drept. O astfel de decizie ar urma să fie propusă de Comisie şi adoptată de Consiliu prin vot cu majoritate calificată inversă.
 
„Acum este oficial. Comisia Europeană doreşte legarea fondurilor europene de respectarea statului de drept. Ce înseamnă asta? Foarte simplu! România va pierde miliarde de euro bani europeni, deoarece PSD şi ALDE sunt disperate să controleze Justiţia. De aceea, salut decizia preşedintelui Iohannis de a trimite legile justiţiei la Comisia de la Veneţia şi la Curtea Constituţională. PNL va sta alături de preşedintele nostru în lupta acestuia pentru o Românie democratică şi europeană“, spune deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii